Migros ve Aksa Elektrik'ten iş birliği: Malatya’ya güneş enerjisi santrali kuracaklar

- Güncelleme:
Migros ve Aksa Elektrik'ten iş birliği: Malatya’ya güneş enerjisi santrali kuracaklar

Ekonomi Haberleri

Aksa Solar ile Migros yenilenebilir enerji alanında iş birliği gitti. İş birliği kapsamında, iki şirket Enerji Performans Sözleşmesi (EPS) İş Modeli ile yaklaşık 16 MWp kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali kuruyor.

Malatya’da 170 bin metrekare alanda yaklaşık 29 bin adet güneş panelinden oluşacak santralde yıllık ortalama 27 milyon kWh üretim öngörülüyor. Söz konusu güneş enerjisi santrali ile 2024 başı itibarıyla Çanakkale’den Artvin’e 13 ilde 300’ü aşkın Migros mağazasının elektrik tüketimi tamamen temiz enerji ile karşılanacak. Santral ile ayrıca, yıllık yarım milyon ağacın atmosferden çektiği karbona denk yaklaşık 12 bin ton karbon emisyonu engellenecek. İş birliği ile Migros, temiz enerji kullanmanın yanı sıra enerji maliyetlerinde tasarruf sağlayacak.

Migros İcra Kurulu Üyesi Şevki Tuncer, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla karbon net sıfır hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirterek “Malatya’daki güneş enerjisi santrali projesi aynı zamanda enerji tüketimimizi etkili bir şekilde yöneterek karbon ayak izimizi azaltmamıza yardımcı olacak. Tarımsal üretime uygun olmayan arazilere kurulacak güneş panelleriyle hem enerji üretecek hem de bu bölgeleri verimli bir şekilde kullanacağız. Malatya’da devreye girecek santral ile 2024 başı itibarıyla Çanakkale’den Artvin’e 300’ü aşkın Migros mağazasının elektrik tüketimini tamamen temiz enerji ile karşılayacağız. Bu santral, engellediği karbon emisyonu ile yarım milyon ağacın görevini üstlenecek” dedi.  Tuncer ayrıca yıl sonunda Dağıtım Merkezi üstü güneş enerjisi santrallerinin sayısını 4’e çıkaracaklarını söyledi.  Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı da Aksa Solar’ın anahtar teslim projeleri ile şirketlere çözüm ortağı olmaya devam edeceklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...