Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 81 ilde doğalgaz kararı, hemen kontrol edin

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 81 ilde doğalgaz kararı, hemen kontrol edin

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte evlerde doğalgaz kullanımı hızla artışa geçti. Havaların tam soğumasıyla birlikte doğalgaz kullanımının daha da artması beklenirken EPDK, doğalgaz taşınmasına ilişkin usul ve esaslarda yeni bir düzenlemeye gitti. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. 81 il için geçerli olacak, hemen kontrol edin.

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren yeni bir karar alındı. PPDK, doğalgaz taşınmasına ilişkin usul ve esaslarda düzenleme yaptı. Alınan karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan karar ile birlikte, doğalgaz kapasite miktarına ilişkin teminat tutarının belirlenmesinde kullanılacak formül değişikliğe gidildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), iletim şebekesi yoluyla doğal gaz taşınması ile ilgili tarafların belli hak ve yükümlülüklerinin kayıt altına alındığı BOTAŞ İletim Şebekesi İşleyiş Düzenlemelerine İlişkin Esaslarda (ŞİD) değişikliğe gitti.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 81 ilde doğalgaz kararı, hemen kontrol edin

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR! 81 İLDE DOĞALGAZ KARARI 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, her bir giriş ve çıkış noktası için ayrı olmak üzere taşıtana ayrılan ve taşıtanın ilgili gaz yılı içinde herhangi bir günde, bir giriş noktasında teslim edebileceği veya bir çıkış noktasında teslim alabileceği doğal gaz miktarının azami sınırını belirten, azami günlük kapasiteyi ifade eden rezerve doğal gaz kapasite miktarına ilişkin teminat tutarının belirlenmesinde kullanılacak formül güncellendi.

Öte yandan karar kapsamında "Ana Çıkış Noktası" ve "Gaz Kullanım Eşiği" tanımlarında düzenleme yapıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...