Moody's, İsrail'in kredi notunu düşürmeyi planlıyor 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Moody's, İsrail'in kredi notunu düşürmeyi planlıyor 

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de masumları bombalayan katil İsrail'i ekonomik olarak zor günler bekliyor. Ekim ayında İsrail'in kredi notu görünümünü "negatif"e indiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's şimdi de İsrail'in kredi notunu düşürmeyi planlıyor.

Günlerdir Gazze'de masumları katleden İsrail'e bir darbe de uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten geliyor. İsrailli Ynet haber sitesinin haberine göre ABD derecelendirme kuruluşu Moody's, Hamas'la savaş nedeniyle İsrail'in kredi notunu düşürmeyi planlıyor.

Ynet, derecelendirme kuruluşunun bu adımı yakında atmayı planladığını öğrendiğini ancak kaynak belirtmediğini söyledi.

İNCELEMEYE ALINMIŞTI 

Ekim ayında Moody's, "İsrail ile Hamas arasındaki beklenmedik ve şiddetli çatışmayı" gerekçe göstererek İsrail hükümetinin A1 kredi notlarını not indirimi için incelemeye aldığını duyurdu.

Moody's o dönemde, Hamas'ın İsrail'in güneyine 7 Ekim'de düzenlediği ölümcül şok saldırısıyla ateşlenen çatışmanın ciddiyetinin, "daha uzun süreli ve maddi kredi etkisi olasılığını artırdığını" söylemişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...