Müthiş Türk Kızı'ndan piyasalarla ilk temas: Merkez Başkanı Erkan yatırım bankacılarıyla görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ekonomim
- Güncelleme:
Müthiş Türk Kızı'ndan piyasalarla ilk temas: Merkez Başkanı Erkan yatırım bankacılarıyla görüştü

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ekonomim

Müthiş Türk kızı olarak anılan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, göreve geldikten sonra piyasalarla ilk temasını gerçekleştirdi. Erkan, uluslararası yatırım banka yöneticileriyle iletişime geçti.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Müthiş Türk Kızı olarak anılan Hafize Gaye Erkan'ın önderliğinde ilk kez toplanıyor. Yarın (22 Haziran) gerçekleştirilecek ve politika faizi konusunda önemli bir karara imza atılacak toplantı öncesinde Erkan'dan piyasalarla ilk temas geldi. Erkan, uluslararası yatırım banka yöneticileriyle iletişime geçti.

ERKAN'DAN ULUSLARARASI YATIRIMCILARLA TELEFON TRAFİĞİ

Ekonomim'de yer alan habere göre Erkan, uluslararası yatırım bankalarının araştırma birimlerinin yöneticileriyle telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Erkan’ın uluslararası yatırım bankası yöneticileriyle Türkiye piyasalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu, yaklaşımları ile değerlendirmelerini aldığı öğrenildi. Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre talep TCMB’den geldi.

Uluslararası yabancı kurumlara yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre yabancı kurum yöneticilerinin sermaye kontrolü oluşturan hareketlerin ortadan kaldırılması, swapların rahatlatılması, bir süre sıcak para girişine izin verilmesi ile kur korumalı mevduattan net bir çıkış planı açıklanması konularına dikkat çektiği görüşmelerde özellikle ödemeler dengesi krizi endişelerinin de gündeme geldiği öğrenildi.

MEHMET ŞİMŞEK İLE DE GÖRÜŞMEK İSTİYORLAR

Öte yandan Erkan’ın temaslarının yanı sıra uluslararası yatırım bankaları yabancı kurum temsilcilerini Bakan Şimşek ile görüştürmek üzere harekete geçti. Yine uluslararası yatırım bankalarına yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Deutsche Bank Bakan Şimşek ile yatırımcı grubu toplantısı ayarladı. Bu toplantının en kısa sürede gerçekleştirilmesi beklenirken kaynakların verdiği bilgiye göre diğer kurumlar da bu tarz organizasyonları yapmaya başladılar.

Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 19 Haziran Pazartesi günü, TBB üyesi bankalarla bir araya gelerek piyasanın yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara ilişkin beklentilerini dinlemesi bekleniyordu. Ancak toplantı 23 Haziran Cuma gününe ertelendi.

Kaynak: Ekonomim

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ekonomim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...