Ne dolar ne gram altın! Açık ara en çok kazandıran yatırım belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ne dolar ne gram altın! Açık ara en çok kazandıran yatırım belli oldu

Ekonomi Haberleri

Dolar, altın ve Borsa son zamanlarda rekor üstüne rekor kırsa da konut en çok kazandıran yatırım aracı unvanını kimseye bırakmıyor. Sektör temsilcilerinin aktardığına göre son bir senede konut yatırımı yüzde 150’nin üzerinde kazanç sağladı.

Enflasyona karşı parasını korumak isteyenler dolar, altın ve Borsa'ya yönelmeye devam etse de en çok kazandıran yatırım aracı olan konut, unvanını kimseye bırakmıyor. Dünyada üretilemeyen tek hammadde olan arsa ve araziler ile konut yatırımcıların gözdesi olmayı sürdürüyor. En çok kazandıran ise deprem güvenli, şehre yakın ama ormanlık arazi içinde olan konut projeleri daha çok kazandırıyor.

BİR SENEDE YÜZDE 150 KAZANDIRDI

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre bu verileri yatırım araçlarının son bir yıllık prim oranı da destekliyor. Buna göre, son bir senede konut yatırımı yüzde 150’nin üzerinde kazanç sağladı. Döviz yüzde 32, BİST yüzde 37, altın ise yüzde 12 kazandırdı.

Ne dolar ne gram altın! Açık ara en çok kazandıran yatırım belli oldu

AÇIK ARA EN KÂRLI YATIRIM

Sektör temsilcileri “Türkiye’de en kârlı yatırım aracı konuttur. Hem barınma hem de kazanç anlamında en iyi kazancı sağlıyor. Güvenli liman olan sektörümüzde bu tempo artarak devam edecek” diyor.

PRİM ORANI DAHA YÜKSEK

Gayrimenkul sektöründe nadir arazilere koleksiyonluk evler yapmasıyla tanınan şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Emir Bayazıtoğlu, gayrimenkul yatırımlarının Bursa’da daha çok prim yaptığını ifade etti. Bayazıtoğlu, “Bursa, yeni açılan İstanbul-İzmir otoyolu ile İstanbul ve İzmir’e çok yaklaştı. O nedenle de bu iki ilden talep gelmeye başladı. Bu da özellikli konut projelerinin yatırımcısına daha yüksek prim sağladı” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...