Ödemeler öne çekildi, 230 bin kamu işçisi ücret zammını erken alacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ödemeler öne çekildi, 230 bin kamu işçisi ücret zammını erken alacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücrete gelen 2024 zammı sonrası milyonlarca çalışan ve memur maaşlarına gelecek olan zammı beklemeye koyuldu. ‘Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?’ sorusu merak konusu olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ arasında uzlaşmaya varıldı. Ödemeler öne çekildi, 230 bin kamu işçisi ücret zammını erken alacak.

Milyonlarca çalışanın beklediği zam artışının yatacağı tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ arasında yürütülen görüşmeler olumlu sonuç verdi. İki taraf arasında atılan yeni düzenleme ile 230 bin işçi, gelecek aylarda alması gereken zammı, Ocak ayı itibariyle almış olacak.

230 BİN ÇALIŞAN ERKEN MAAŞ ALACAK 

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile kamu işyerlerinin örgütlü olduğu işveren sendikası Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında ek bir çerçeve anlaşma protokolü imzalandı. Sözleşme ve ek protokollerden dolayı gecikecek olan zamlı maaşların 1 Ocak’a çekildi. Böylece işçiler daha sonra gerçekleşecek zammı önceden almış olacak. Erken maaş artışından yararlanacak işçi sayısının 230 bin kişi olduğu belirtildi.

Ödemeler öne çekildi, 230 bin kamu işçisi ücret zammını erken alacak

İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ 

İmzalanan ek protokol sonrası önemli bilgiler aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Yıl içinde enflasyon oranlarının belirli aylarda farklılaşması, enflasyon farkının hesaplanması nedeniyle kamu işçilerinin farklı ücret artış almasına sebep olmaktadır. Bu nedenle ocak ayında kamu işçilerinin aldığı ücret artışlarının, yürürlük tarihi farklı dönemlerde olan kamu işçileriyle eşitlenmesine dair bir karar almış durumdayız. İşçi konfederasyonlarımızla yaklaşık bir aydır yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde bu ek protokol ortaya çıkmıştır.” dedi.

Ödemeler öne çekildi, 230 bin kamu işçisi ücret zammını erken alacak

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, ücret artışının erkene çekilmesinin önemli olduğunu ancak artış oranında yükseltme isteklerinin kabul edilmediğini belirterek, “Bu beklentileri karşılamak için de bizler mücadele ediyoruz. Türkiye'nin içinden geçtiği zor bir dönem var. Bütün bunları da dikkate alarak elde ettiğimiz rakamların da küçümsenmeyecek rakamlar olduğunu da bilerek bir uzlaşma arayışı içinde olduk” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...