Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! Bankalar duyurdu, bunu yapanların tüm limiti dondurulacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! Bankalar duyurdu, bunu yapanların tüm limiti dondurulacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Artan enflasyon ve yaşanan ekonomik sorunlar vatandaşları kredi kartı kullanımına itmiş durumda. 2023 yılında milyonlarca kişi kredi kartı limiti için bankalara başvuru yaptı. 2024 yılı itibariyle kredi kartlarında yeni dönem başlıyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, kredi kartlarına kısıtlama geleceğini ifade etti. Yapılan açıklama sonrası bankalardan peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Kredi kartı kullananlar dikkat. Bunu yapanların tüm limiti dondurulacak. İşte detaylar haberimizde…

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar'ın kredi kartları ve kredili ürünlere yönelik kısıtlama geleceğini duyurdu. Yapılan açıklama sonrası bankalardan peş peşe uyarı geldi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bunu yapanların tüm limiti dondurulacak. 

KREDİ KARTLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR 

Merkez Bankası’nın faiz artırım kararları sonrası bankaların kredi faizleri hızla yükselmeye başladı. Bu doğrultuda bankalardan kredi çekenlerin borç limiti arttırılırken Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, geçtiğimiz günlerde kredi kartlarına yönelik yeni sınırlandırmaların geleceğinin sinyalini verdi.

Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! Bankalar duyurdu, bunu yapanların tüm limiti dondurulacak

BANKALAR YENİ KARARINI DUYURDU 

Çakar’ın açıklamaları sonrası bankalar müşterilerine bilgi mesajları göndermeye başladı. Normal şartlar altında, bankaların nakit avans ve kredi kullanımlarında uyarı ekranında yazan ibareler, bu kez kısa mesaj ile tüm kullanıcılara gönderildi. Garanti bankasından müşterilerine özel gönderilen mesajda “Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir." ifadelerine yer verildi.

Kredi kartlarında yeni dönem başlıyor! Bankalar duyurdu, bunu yapanların tüm limiti dondurulacak

BUNU YAPANLARIN KREDİ KARTI LİMİTİ KAPATILACAK 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararları sonrası birçok kişi nakit avans çekerek parasını faize yatırmaya başladı. Bu durumun önüne geçmek isteyen bankalar, bu durumun tespit edilmesi halinde ilgili müşterinin tüm kredi kartı limitinin kapatılacağına yönelik dikkat çeken bir uyarı yayınladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...