OECD'den sonra EBRD de Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
OECD'den sonra EBRD de Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

EKONOMİ Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye için 2022 büyüme tahminini yüzde 2’den yüzde 4,5’e yükseltti. OECD'de Türkiye'nin 2022 büyüme tahminini 3,7'den 5,4'e yükseltmişti.

EBRD'nin, mayıs ayında açıklanan bir önceki tahmin bu yıl ülke için yüzde 2'lik bir büyüme öngörmekteydi. Banka'nın faaliyet gösterdiği bölgeler için hazırladığı son Bölgesel Ekonomik Beklentiler raporunda bugün açıklanan tahminler, Ukrayna'daki savaşın, gaz arzındaki azalmanın ve dünya genelindeki enflasyonun ekonomiler üzerindeki etkisini ortaya koyuyor.

OECD DE BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜKSELTMİŞTİ

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) “Eylül Ara Dönem Ekonomik Görünüm Raporu" yayımlandı.

Türkiye ekonomisine yönelik haziranda 2022 yılı için yüzde 3,7 olarak açıklanan büyüme tahmini bu raporda yüzde 5,4’e yükseltildi.

OECD raporunda Türk ekonomisinin gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 3 olarak korunurken, 2022 yılı enflasyon beklentisi ise yüzde 72'den yüzde 71'e indirildi.

Haziranda 2022 için yüzde 3 olarak açıklanan küresel ekonomide büyüme tahmini korundu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...