Öğretmen atama ve ikramiye talebine ilişkin açıklama: Bakan Tekin Erdoğan ve Şimşek'i işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Öğretmen atama ve ikramiye talebine ilişkin açıklama: Bakan Tekin Erdoğan ve Şimşek'i işaret etti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarına ve ikramiye talebine ilişkin açıklama geldi. Yeni atama için plan yaptıklarını söyleyen Bakan Tekin, ikramiye için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mehmet Şimşek'e işaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda millet vekillerinin sorularına cevap verdi. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda en büyük payın bu yıl da eğitime ayrıldığını söyleyen Bakan Tekin, öğretmen atama ve ikramiye talebine ilişkin açıklamada bulundu.

BÜTÇEDE ASLAN PAYI EĞİTİMİN

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin sunumunu yapan Tekin, gelecek yıl için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine 1 trilyon 90 milyar 229 milyon 668 bin lira tahsis edildiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin, 2020 yılından itibaren harcamaların program sınıflamasına göre tasnif edildiğini anlatan Tekin, "Harcama önceliği, geliştirme konusunda karar alıcılara kamu hizmet sunumu performansına ilişkin bilgilerin sağlandığı ve bu bilgilerin kaynak tahsisi sürecinde sistematik olarak kullanıldığı program bütçe çerçevesinde hazırlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Tekin, 2024 yılında engellilerin toplumsal hayata katılımı ve özel eğitim programına 56 milyar 922 milyon 916 bin lira, hayat boyu öğrenme programına 21 milyar 77 milyon 399 bin lira, ölçme, seçme ve yerleştirme programına 468 milyon 3 bin lira, ortaöğretim programına 331 milyar 287 milyon 777 bin lira, temel eğitim programına 574 milyar 564 milyon 240 bin lira, uluslararası eğitim işbirlikleri ve yurt dışı eğitim programına 11 milyar 300 milyon 859 bin lira, yönetim ve destek programına 94 milyar 608 milyon 474 bin lira ödenek ayrıldığını söyledi.

ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN YENİ PLAN

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ile ilgili olarak ise "Bütçenin geçmesini bekliyoruz, yeni atama için planlama yapacağız." dedi.

Bakan Tekin, ‘24 Kasım'da öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mehmet Şimşek'e işaret etti. Bakan Tekin, "Biz kendi politikalarımızı kendimiz belirliyoruz. Öyle bir şey olursa bunu Cumhurbaşkanımız ile Maliye Bakanımız duyurur." ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERE 24 KASIMDA İKRAMİYE TALEBİ

Bütçe görüşmelerinde öğretmenlerin baş tacı olduğunu söyleyen MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış sağlandığını hatırlattı. Ücret artışını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini  söyleyen Kılıç,"Bu gelişmeye ilave olarak beklentimiz, öğretmenler gününü kutladığımız 24 Kasım'da, öğretmenlerimizi motive etmek, ekonomik bakımdan desteklemek için bir maaş ikramiye verilmesini içeren Türk Eğitim Sen'in çalışmalarını da gündeminize almanızdır." diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...