Otomotiv dünyasında deprem seferberliği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otomotiv dünyasında deprem seferberliği

Ekonomi Haberleri

Bugün itibarıyla bir haftayı geride bırakan deprem felaketinde otomotiv sektörü de tek yürek oldu. Dev markaların yanı sıra yetkili bayiler, yedek parça ve hizmet sektöründen birçok firma çalışanları ile bölgeye katkı sağlamaya devam ediyor.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli deprem bugün itibarıyla tam bir haftayı geride bıraktı. Felaketin boyutları da yeni yeni gün yüzüne çıkmaya başladı. Geride bıraktığımız kâbus haftasında devletimiz tüm gücü ile bölgede etkin çalışmalar yürütürken resmî ve gönüllü birçok kurum, dernek ve vatandaş afet çalışmalarına yardıma koştu. Tüm iş sektörlerinde olduğu gibi otomotiv endüstrimizde bölgede yaşanan felaket için seferber oldu.

Dikkat çeken yardımlardan birisi TOSB Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden geldi. Açıklamaya göre afet bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’a 1,5 milyon TL bağış yapıldığı bildirildi.

STELLANTİS

Peugeot, Citroen, Opel ve DS gibi markaları çatısı altında bulunduran Stellantis Türkiye, depremden etkilenen ve zarar gören bölgedeki büyük bayi teşkilatının tüm çalışanlarını ve ailelerini deprem bölgesinden çıkarmayı önceliklendirdi. Şirket önemli lojistik operasyonlarla yaklaşık 4 günde 600 kadarı bebek, küçük çocuk ve yaşlı olmak üzere yaklaşık 1.200’ü aşkın kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti.

TOYOTA TÜRKİYE

Bayilerini, çalışanlarını ve iş ortaklarını da içine alan bir yardım kampanyası başlatan Toyota ve Lexus Türkiye olarak toplamda 20 milyon TL ile Ahbap Derneğinin, afet bölgelerindeki barınma sorununa çare olmak üzere başlattığı Konteyner-Ev Projesi’ne dâhil oldu. Bu sayede 500’e yakın konteyner-ev ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

Otomotiv dünyasında deprem seferberliği

HONDA TÜRKİYE

Ülkemize uzun yıllardır ciddi yatırımlara imza atan Japon üretici Honda, tüm çalışanlarının yanı sıra, yetkili bayi ve iş ortaklarını da kapsayan geniç çaplı bir ağ ile AFAD’a koordine oldu. Şirket başta jenaratör olmak üzere konteyner ev, ilk yardım malzemeleri ve gıda maddesini AFAD’a teslim etti.

DOĞAN TREND

Suzuki, MG, Vespa, Moto Guzzi gibi birçok markayı çatısı altında barındıran Doğan Trend Otomotiv, 5 önemli ihtiyaç alanında desteklerini sürdürüyor. Şirket merkez çatı kuruluşu Doğan Holding koordinasyonunda tüm grup şirketleriyle arama-kurtarma, beslenme, barınma, iletişim ve akaryakıt tedariki olarak 5 önemli başlıkta bölgede yardımlarına devam ediyor.

FORD-OTOSAN

Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Mersin, Adana ve Malatya’da AFAD ekipleri ile organize olan Ford Otosan toplamda 7 tır yardım malzemesini bu bölgelere ulaştırdı. Öte yandan kendi içinde oluşturduğu Ford Otosan Arama Kurtarma Ekibi “FOKE” ile Hatay bölgesinde kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

CHERY TÜRKİYE

Ülkemizde yakın zamanda faliyetlerine başlayan Çinli Chery de yardım kompanyalarına katılan markalar arasında yerini aldı. Şirket 100 bin dolar değerinde ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek malzemesini yardım tırı ile bölgeye ulaştırdı. Chery Türkiye Başkanı Fenghuo Si, açıklamasında “Tüm Chery çalışanlarının kalpleri her zaman Türk halkıyla bir olacak” dedi.

LEASEPLAN TÜRKİYE

Şirket 1 milyon TL nakit ile Ahbap üzerinden deprem bölgesine katkıda bulundu. Hollanda merkezli genel müdürlüğü LeasePlan Corporation ile yardımlar için iletişimini sürdüren firma, ihtiyaç haritasının kullanımına sundukları araçlarla bölgedeki yardım çalışmalarına lojistik desteği sağlamaya devam ediyor.

CMS

Dünyaca ünlü birçok markanın tedarikçisi konumundaki yerli jant üreticisi CMS, çalışanlarının da katkılarıyla acil ihtiyaçlar için deprem bölgesine barınma, ısınma, giyim, gıda, medikal malzeme ve ilaç içeren yardımlar gönderdi. Şirket ayrıca acil tıbbi müdahale desteği için kiraladığı ambulansı da Hatay’a yolladı.

KARSAN

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan şirket AFAD ile koordinasyon hâlinde olduklarını belirterek battaniye, kışlık kıyafet, hijyenik ürün ve gıda gibi temel ihtiyaç malzemeleri konusunda bölgeye ciddi miktarda yardım malzemesi gönderdiğini bildirdi.

ENTREPRICE TÜRKİYE

Ülkemizde faaliyet gösteren dünyanın en büyük araç kiralama şirketi Enterprise 100 adet entegre ve çekme karavanı afet bölgesine gönderdi. Şirket ayrıca araç parkında yer alan tüm karavanların kiralama sürecini askıya aldığını duyururuken, sosyal medya hesapları aracılığıyla ayrıca “Karavanlarını bölgeye sevk etmek isteyen vatandaşlarımız için sevkiyat sürecini uçtan uca tesis edebileceğimizi bildirmek isteriz” açıklamasını yaptı.

PİLOT GARAGE

Türkiye’de 300 ayrı noktada ekspertiz hizmeti veren Pilot Garage, deprem bölgesindeki vatandaşlar için 5 tırlık yardım konvoyunu bölgeye ulaştırdı. Öte yandan AFAD aracılığıyla 1 milyon TL yardımda bulununan şirket, önümüzdeki günler içinde yardım malzemesi transferlerine devam edeceklerini duyurdu.  

RENAULT MAİS

Depremin ilk saatlerinden itibaren aktif faaliyet gösteren şirket, bölgede ve yakın noktada yer alan tüm yetkili bayileri üzerinden ısınma, barınma, gıda ve hijyen malzemeleri başta olmak üzere AFAD ile koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Resmî makamlar ve OYAK Kriz Kordinasyon Merkezi çalışmalarına destek veren şirket bölgede lojistik destek sağlıyor.

HYUNDAI

Markanın Güney Kore’de yer alan merkezinden deprem bölgesi için 1,8 milyon dolar yardım açıklanırken, Hyundai Assan olarak ülkemizde faliyette bulunan kuruluş, AFAD ile koordineli olarak toplam değeri 10 milyon TL’yi bulan kurtarma ekipmanları ve temel ihtiyaç malzemeleri tedariki sağladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fadime 17 Şubat 2023 23:55

Yüz milyar kâr eden firmaların yaptığı komik bağiş rakamları Bunları da kaydettik bir kenara

Sonraki Haber Yükleniyor...