Oyun şirketlerinden depremzedelere destek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Oyun şirketlerinden depremzedelere destek

TEKNOLOJİ Haberleri

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında da yardımlar ve çeşitli bağış kampanyaları başladı. Oyun sektöründe faaliyet gösteren dört büyük şirket de depremzedeler için harekete geçti.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde ise 7.6 büyüklüğünde iki şiddetli deprem meydana geldi ve 20 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. ‘Asrın felaketi’ olarak gösterilen iki büyük depremin ardından Türkiye dördüncü seviye alarm vererek uluslararası yardıma ihtiyaç olduğunu açıkladı. Bunun üzerine dünyanın dört bir yanındaki kurtarma ve sağlık ekipleri Türkiye’ye doğru yola çıktı ve günlerdir ekipler sahada çalışıyor.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında depremzedeler için çeşitli ihtiyaç kampanyaları düzenleniyor. Çok sayıda ünlü isim ve firma da bu kampanyalara destek oluyor. Oyun sektöründen de depremzedelere destek geldi.

DÖRT BÜYÜK OYUN ŞİRKETİ DEPREMZEDELER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Destiny ve Halo 3 gibi oyunların geliştiricisi Bungie, depremzedelerin ihtiyaçları amacıyla kullanılması için yardım yapacağını açıkladı. Bungie, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kampanya başlattıklarını duyurdu. Kampanya kapsamında oyun şirketi, 200 bin doların üzerinde para topladıklarını belirtti.

Türkiye ve Suriye’de yıkıma yol açan depremin ardından depremzedeler için bağış kampanyası düzenleyen bir diğer oyun şirketi Riot Games oldu. Şirket, League of Legends Türkiye hesabından yaptığı açıklamada, yardım platformu Ahbap’a 100 bin dolar bağış yaptıklarını duyurdu. Ayrıca şirket bir yardım kampanyası yürüttüklerini ve hedeflerinin 150 bin dolar olduğunu da açıkladı.

Türkiye’de büyük bir kitleye sahip PUBG Mobile Türkiye de bağış kampanyası düzenleyen oyun şirketlerinden. Çinli teknoloji devi Tencent’in bünyesindeki şirket, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada depremzedeler için 3 milyon 700 bin TL bağış yaptıklarını belirtti.

Knight Online’ın geliştiricileri NTT Game de Twitter’dan açıklama yaparak, depremzedeler için 3 milyon TL bağış yaptıklarını duyurdu.

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...