Piyasalarda tansiyon İsrail ile yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Piyasalarda tansiyon İsrail ile yükseldi

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Küresel piyasalar İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarla sarsıldı. Brent petrolün varil fiyatı geçen haftayı yüzde 8,7’lik düşüşle kapatmasına karşın, yeni haftaya yüzde 3,4 yükselişle 86,8 dolardan başladı.

Petrol gün içerisinde 88 doları aşarken, bölgesel savaş riski güvenli liman altında da hareketliliği artırdı. Altının ons fiyatı yeni haftaya yüzde 1’e yakın yükselişle 1.850 dolar seviyesinden başladı. Analistler, Orta Doğu’daki gelişmelerin yatırımcı davranışlarını etkileyebileceğini belirtiyor. Yurt içinde ise dolar/TL’de yükseliş eğilimi sürüyor. Haftanın ilk işlem gününde dolar 27,7 seviyesinin üzerini görürken, avro 29,2 civarında işlem dördü. Altının onsundaki yükselişe bağlı olarak gram altında yüzde 1’in üzerinde yükselişle 1.650 TL’ye yaklaştı. 

BİST, GETİRİ ŞAMPİYONU

TÜİK’in açıkladığı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarınına göre eylülde en yüksek reel getiri, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,81 ile BİST 100 endeksinde oldu. Mevduat faizi (brüt) yüzde 2,96, dolar yüzde 4,41, külçe altın yüzde 4,83, avro yüzde 6,41 ve DİBS yüzde 12,59 kaybettirdi. Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde ise BİST 100 endeksi, yüzde 51,04 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Külçe altın yüzde 4,02 reel getiri sağlarken, avro yüzde 1,57, dolar yüzde 8,73, mevduat faizi (brüt) yüzde 28,42 ve DİBS yüzde 48,24 kayba yol açtı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...