Ramazan Bayramı toplu taşıma kaç gün ücretsiz olacak? Ücretsiz ulaşım kararı Resmi Gazete’de!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ramazan Bayramı toplu taşıma kaç gün ücretsiz olacak? Ücretsiz ulaşım kararı Resmi Gazete’de!

Ekonomi Haberleri

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da toplu taşımalar ücretsiz olacak. Vatandaşlar bayramda metro, otobüs, Marmaray, metrobüs gibi araçların kaç gün ücretsiz olacağını merak ediyor. Peki, Ramazan Bayramı toplu taşıma kaç gün ücretsiz olacak? İşte Resmi Gazete kararı...

Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma kullanacak vatandaşları yakından ilgilendiren karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Ramazan Bayramı öncesinde merakla beklenen ücretsiz toplu taşıma hizmetiyle ilgili detaylar netleşti. 21 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşecek Ramazan Bayramı’nın ilk günü ve 23 Nisan’da toplu ulaşım araçlarının ücret tarifesi ile ilgili gelişmeler yaşanıyor.

Vatandaşların gündemine giren Ramazan Bayramı’nda metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz kullanım hakkıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Resmi Gazete’de yer alan karara göre Ramazan Bayramı boyunca Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş sağlanacak. İstanbul, Ankara, İzmir kentleri için toplu taşıma açıklaması da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ramazan Bayramı toplu taşıma kaç gün ücretsiz olacak? Ücretsiz ulaşım kararı Resmi Gazete’de!

BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK

Geçen senelerde Ramazan Bayramı’nda bedava olan otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarıyla ilgili araştırmalar sürüyor. Vatandaşlar Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma kaç gün ücretsiz sorusunun yanıtını arıyor. 21 Nisan 2023 tarihinde idrak edilecek Ramazan Bayramı öncesinde araştırmalar hızlandı. Konuyla ilgili en net açıklamalar Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında yer aldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollar ile İzmir, Ankara ve İstanbul’da toplu taşıma ücretsiz olacak. Ramazan Bayramı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla toplu taşıma 20 Nisan tarihinde ücretsiz hale gelecek. Bu tarihten itibaren toplu taşıma araçlarının ücretsiz kullanımı 24 Nisan 2023 saat 07.00’a kadar devam edecek. Ramazan Bayramı’nda toplu taşımanın ücretsiz olmasıyla ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA HANGİ ARAÇLAR ÜCRETSİZ?

Ramazan Bayramı’nda sadece İstanbul, Ankara ve İzmir kentlerindeki toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu. Buna göre Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, Başkentray ve İzban ile belediyelerin yürüttüğü toplu taşıma hizmetleri ise 21 Nisan saat 00.00'dan 23 Nisan saat 24.00'e kadar ücretsiz hizmet verecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...