ABD'de kritik veri açıklandı, altın rekor tazeledi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD'de kritik veri açıklandı, altın rekor tazeledi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın bu yıl için faiz indirimi sinyali vermesinin ardından bugün 2.230 lirayla rekor kıran altının gram fiyatı, ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasıyla daha da yükseldi. Veriyle birlikte gram altın 2.246 lirayı, ons altın ise 2.185 doları görerek rekor tazeledi.

Yükselişe geçen altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi sinyali vermesiyle altın yükselişini hızlandırdı. Öğlen saatlerinde 2.230 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın, ABD'den gelen son veri ile daha da yükseldi.

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ BEKLENTİNİN ÜZERİNDE ARTTI

Yatırımcıların günlerdir beklediği ABD tarım dışı istihdam verisi saat 16.30'da açıklandı. ABD tarım dışı istihdam verisi Şubat ayında 275 bin adet ile beklentilerin üzerinde arttı.

GRAM ALTIN VE ONS REKOR TAZELEDİ 

Bu gelişme sonrası altının yükselişi daha da hızlandı. Veri sonrası gram altın 2.246 lira ile, ons altın ise 2.185 dolarla rekor tazeledi. 

POWELL FAİZ İNDİRİMİNE İLİŞKİN NE DEMİŞTİ? 

Bu hafta ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde açıklamalarda bulunan Powell, bu yıl faiz indirimine gideceklerini belirtmişti. Faiz indirimi konusunda acele etmeyeceklerini belirten Powell, "bu yılın bir noktasında" bunu yapmanın muhtemelen uygun olacağını belirtmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...