Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ihracı yapılamayan 5 milyon ayakkabı elde kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ihracı yapılamayan 5 milyon ayakkabı elde kaldı

EKONOMİ Haberleri  / NTV

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bölgeye gönderilemeyen 5 milyon çift ayakkabı elde kaldı. İhracatçılar ürünleri iç piyasaya satmak için hazırlık yapıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 20. gününde devam ederken, Türk ihracatçılarının savaş zararı da büyüyor. 

Ayakkabı sektörünün en büyük ihracat pazarı olan Rusya ve Ukrayna'ya savaş nedeniyle ihracat yapılamıyor. Yaptırımlar nedeniyle Rusya'dan da art arda iptal ve erteleme haberleri geliyor.

MİLYONLARCA AYAKKABI ELDE KALDI

Savaşın başlamasıyla her biri 25-30 dolar değerindeki milyonlarca çift ayakkabı üretici ile ihracatçının elinde kaldı.

Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) Başkanı Hüseyin Çetin, "Özellikle Rusya Ukrayna savaşından kaynaklı olarak ödemesi gelmeyen ayakkabı, 100 miylon dolar civarında bir rakama tekabül ediyor" dedi. 

Türkiye'nin ayakkabı ihracatı geçen yıl ilk kez 1 milyar dolar barajını aşmıştı. Sektör 2022'de savaş nedeniyle bu rakamın yakalanamayabileceğini söylüyor. 

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ihracı yapılamayan 5 milyon ayakkabı elde kaldı

İÇ PİYASAYA SÜRÜLECEK

Öte yandan elde kalan ayakkabılar için geliştirilen formül ise iç piyasa sürülmesi. Şu an e-ticaret siteleri ile ayakkabı satışı için görüşmeler yapılıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...