Rüzgâr ve güneşe 2 haftada 3 milyar dolar yatırım

- Güncelleme:
Rüzgâr ve güneşe 2 haftada 3 milyar dolar yatırım

Ekonomi Haberleri

Yenilenebilir enerji yatırımları hız kesmeden devam ediyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgâr ve güneş enerjisinde 403 adet proje için yaklaşık 26 bin 500 megavatlık bir kapasite tahsis edildiğini belirterek, bu kapsamda yan sanayi ve teknoloji yatırımlarıyla sahaya 40-45 milyar dolarlık yatırımın yansımasını beklediklerini söyledi.

221 BİN MEGAVATLIK BAŞVURU GELDİ

Depolamalı RES-GES başvurularında EPDK’ya 221 bin megavat kurulu gücünde başvuru yapıldığını açıklayan Yılmaz “Bu rakam elektriksel gücü ifade ediyor” dedi. Yılmaz, iki haftada verilen ön lisans kurulu güç toplamının 1.400 megavatı aştığını, bunun sahada yaklaşık 3 milyar dolar düzeyinde yatırım anlamına geldiğini kaydetti. Verilen ön lisansların Türkiye enerji sektörünün yatırım iştahını ve rekabetçi yapısını göstermesi açısından çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Yılmaz “Yatırım rakamı, hafta hafta katlanarak artacak” diye konuştu. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...