Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalar atıldı: ASELSAN'dan 3 milyar TL'lik dev anlaşma

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalar atıldı: ASELSAN'dan 3 milyar TL'lik dev anlaşma

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin askeri teknoloji alanında önde gelen firmalarından ASELSAN'dan 3 milyar TL'lik dev anlaşma geldi. ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında kent güvenliğine ilişkin ilave sözleşme imzalandı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, teslimatların 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Tarihi Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından Türkiye’ye uygulanan ağır ambargo sürecinde TSK’nın ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyete geçen ASELSAN, son 20 yılda baş döndürücü bir ivmeyle askeri teknoloji üretimine devam ediyor. ASELSAN, şehirlerin güvenliği için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile 3 milyar TL'lik dev anlaşmaya imza attı.

KENT GÜVENLİĞİ İÇİN 3 MİLYAR TL'LİK ANLAŞMA

ASELSAN'ın sosyal medyasından yapılan açıklamada, şu ifadelerer yer verildi:

"ASELSAN ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında kent güvenliğine yönelik mevcut projeye ilişkin sözleşme değişikliği yapıldı. Söz konusu sözleşme değişikliği ile ASELSAN'a toplam 929.268.100 TL ve 75.864.350 Dolar tutarında ilave "Kent Güvenlik Yönetim Sistemi" temini için görev verildi. Sözleşme değişikliği kapsamında teslimatların 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...