Seçimde propaganda malzemesi olmuştu: Meyve ve sebzede fiyatlar düştü

- Güncelleme:
Seçimde propaganda malzemesi olmuştu: Meyve ve sebzede fiyatlar düştü

Ekonomi Haberleri

Havaların ısınması ve Anadolu’dan gelen yeni mahsul ürünler meyve ve sebze fiyatlarını ciddi şekilde düşürdü. Geçen ay 30 lira olan soğan, bugün 7 liraya, patates 8 liraya, patlıcan ve salatalık 12 liraya kadar geriledi. Sektör temsilcileri “Ürün var, vatandaş telaş etmesin, pazarda satışlar da iyi, kimse zam beklemesin” diyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Meyve ve sebze fiyatları geçen aya göre neredeyse yarı yarıya düştü. Özellikle kamuoyunu meşgul eden patates ve soğanın fiyatı dip seviyelere geldi. Nisan ayının ortasında 30 lirayı gören soğan, yeni mahsullerin piyasaya girmesiyle; pazarda 7 liraya, marketlerde ise 8-10 liraya kadar geriledi. Ayrıca tezgâhlara taze ve yeni ürün ürünler geldi. Aynı şekilde aynı dönemde 15 liraya kadar çıkan patatesin fiyatı 8 lirayı gördü. 

MEYVE DE GERİLEDİ

Geçen aya göre çarliston biber 30 liradan 11 liraya, kabak 25 liradan 10 liraya, patlıcan 20 liradan 12 liraya, salatalık ise 25 liradan 11 liraya düştü. Maydanoz, roka, dereotu gibi yeşilliklerin fiyatı ise 5 liraya kadar düştü. Aynı şekilde meyve grubunda da fiyat düşüşleri yaşanıyor. Turfanda ürünler dışında fiyatlar normal seyrediyor. 

“PİYASADA ÜRÜN BOL”

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan fiyatların arz talep dengesine göre şekillendiğini belirterek, “Meyve ve sebzede fiyat artışları her yıl yükselir ve düşer, bunu başka bir duruma bağlamak doğru değil. Ürün varsa, havalar iyi gidiyorsa fiyatlar geriler. Ürün yoksa ya da ihracat fazlaysa, piyasada mal olmadığı için yükselir. Bu durum mevcut ekonomik durum ile ilgili değildir. Soğanda yeni ürün olmadığı için geçen ay 30 liraya kadar çıktı, şimdi fiyatları 8 liraya kadar geriledi. Aynı tablo patates için de geçerli. Diğer sebzelerde de fiyat düşüşleri var” dedi. 

“ANADOLU’DAN İYİ ÜRÜN GELDİ”

Bayrampaşa’da meyve-sebze toptancılığı yapan Ramazan Çalışkan da “Pazarda her zaman ürün vardı. Bir ara ‘soğan yok’ diye algı çalışması yaptılar. Ürün yine vardı ama stok yaptılar. Havalar güzel, ürün bol. Kimse ‘fiyatlar yüksek’ demesin. Bugün soğanın kilosu 7 liraya düşmüş, patates aynı fiyattan satılıyor. Pazarda alışveriş iyi gidiyor” dedi. Anadolu’dan yeni mahsullerin gelmeye başladığını söyleyen Çalışkan “Özellikle yaz meyve ve sebze grubunda hasatlar iyi geliyor. Kamyonlar dolu, ürün yeterince var. Bu yaz ne fiyat artar ne de ürün bulmak zorlaşır” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...