Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Sinop'tan Uzak Doğu'ya ihracat!

Sinop'tan Uzak Doğu'ya ihracat!
Başlık ResmiSinop'tan Uzak Dogu'ya ihracat!

Sinop'tan Uzak Doğu ülkelerine 2015'te 632 bin ton 750 kilogram deniz salyangozu ihraç edilip, 4 milyon 719 bin dolar döviz elde edildiği bildirildi.

Kaydet
|
Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak ihracatla ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Son yıllarda deniz salyangozu ihracatında ciddi bir artış gözlenmiştir. Türkiye'nin ihraç ettiği en önemli su ürünlerinden biri de deniz salyangozudur. İlimizde son yıllarda deniz salyangozu özellikle ekonomik balık stoklarının azalması sonucu küçük balıkçılar için alternatif bir gelir kaynağı haline gelmiştir. Balıkçılarımız deniz sıcaklığının durumuna göre sonbahar ve ilkbaharda iki dönem olarak yoğun şekilde avcılık gerçekleştiriyorlar” dedi.


Uzak Doğu ülkelerine deniz salyangozu ihracının sürdüğünü ifade eden Asak, bu kapsamda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerekli denetim ve kontrollerin yapıldığını, şu ana kadar ihracatı gerçekleşip geri dönen veya analizi uygun bulunmayan ürün olmadığını sözlerine ekledi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.