Son 5 yılın en yüksek seviyesinde! Bakan Nebati güven endeksini değerlendirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son 5 yılın en yüksek seviyesinde! Bakan Nebati güven endeksini değerlendirdi

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son 5 yılın en yüksek seviyesine çıkan tüketici güven endeksine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Nebati, "Tüketici güveninin artmasıyla ekonomimizin çarkları daha da hızlanarak dönmeye ve beraberinde yatırımlar da artmaya devam edecektir" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi verilerini bugün açıklandı. Nisan ayında 87,5 olan endeks, Mayıs ayında 91,1'e yükseldi. Son 5 yılın zirvesine çıkan güven endeksine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati değerlendirmede bulundu.

2018'DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre salgın döneminde Türkiye’nin büyüdüğünün altını çizen Bakan Nebati, “2022 yıl sonuna göre tüketici güveni yüzde 20'nin üzerinde artış kaydederek 2018 Temmuz ayından sonraki en yüksek seviyesine de ulaşmıştır” açıklamasını yaptı.

EKONOMİNİN ÇARKLARI DAHA DA HIZLANACAK

Bakan Nebati, "Tüketici güveninin artmasıyla ekonomimizin çarkları daha da hızlanarak dönmeye ve beraberinde yatırımlar da artmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...