TÜİK kritik verileri açıkladı, ekonomiye güven yükseliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TÜİK kritik verileri açıkladı, ekonomiye güven yükseliyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu, tüketici güven endeksi verileri yayımlandı. Verilere göre ekonomiye güven Mayıs ayında 91,1 oldu.

Son dakika: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi verileri yayımlandı.

Buna göre; Nisan ayında 87,5 olan endeks, Mayıs ayında 91,1 oldu. Böylelikle, güven endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4,0 oranında arttı.

HANE BAZLI MADDİ DURUM YÜKSELDİ

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçen ay 69,1 iken mayısta yüzde 2,2 artışla 70,6'ya çıktı. Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi nisanda 89,8 iken bu ay yüzde 4,7 artış göstererek 94 oldu.

EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ YÜZDE 100'Ü AŞTI

Nisanda 95,2 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 5,7 artarak bu ay 100,5 olarak kayıtlara geçti. Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise nisanda 96,1 iken mayısta yüzde 3,1 artışla 99,1 olarak hesaplandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...