Son Dakika! Bakan Tunç'tan kira zammı ve arabuluculuk açıklaması: Uzlaşıyla yüzde 25 aşılabilir

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
- Güncelleme:
Son Dakika! Bakan Tunç'tan kira zammı ve arabuluculuk açıklaması: Uzlaşıyla yüzde 25 aşılabilir

Ekonomi Haberleri  / NTV

Son Dakika: Kira anlaşmazlıklarında yarın devreye girecek arabuluculuk sistemi öncesinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan dikkat çeken açıklama geldi. Bakan Tunç, yüzde 25 kira zam sınırının uzlaşıyla aşılabileceğini söyledi.

Son Dakika: Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkara ilişkin yarın yeni dönem başlıyor. Arabuluculuk sisteminin devreye girmesinden önce Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan dikkat çeken açıklama geldi. Bir yıl daha uzatılan yüzde 25 kira zam sınırına açık kapı bırakan Bakan Tunç, kira zam sınırının uzlaşıyla aşılabileceğini söyledi.

YARGI YOLU KAPANMIYOR

NTV yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arabuluculuk sistemine ilişkin ayrıntıları açıkladı. Kat mülkiyeti davalarının da zorunlu arabuluculuk kapsamında olacağını söyleyen Bakan Tunç, ''1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyecek. Tabii anlaşmak zorunda değil taraflar. Yargı yolu açık kapatılmıyor. Anlaşma sağlanabilirse konu dostane bir şekilde çözülmüş olacak.'' dedi.

EV SAHİBİ VE KİRACI ANLAŞIRSA SINIR AŞILABİLİR

Arabuluculuk sistemiyle kira artışına getirilen yüzde 25 zam sınırında esneme olabileceğini belirten Tunç'un ifadeleri şu şekilde:

"1 Eylül itibarıyla zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Kat mülkiyeti davaları da zorunlu arabuluculuk kapsamında. 1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyecek. Tabii anlaşmak zorunda değil taraflar. Yargı yolu açık kapatılmıyor. Anlaşma sağlanabilirse konu dostane bir şekilde çözülmüş olacak. Kira miktarını da konuşabilirler iki taraf istedikten sonra yüzde 25 sınırı da aşılabilir. Buradaki yüzde 25 sınırı şudur ev sahibi kiracısına yüzde 25'in üzerinde bir kira artışını dikte edemez. Eğer kiracı ile kiralayan anlaşıyorsa o ayrı bir konu. Süre ortaya koyabilir tahliye taahhütü ile ilgili konu var."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...