Son dakika: Ekmek fiyatını geçti! Simit fiyatlarına yüzde 25 zam

Düzenleyen:
Son dakika: Ekmek fiyatını geçti! Simit fiyatlarına yüzde 25 zam

EKONOMİ Haberleri

Maliyetlerin artmasıyla son bir yıl içerisinde birçok ürüne zam yapıldı. Bunlardan biri de simit fiyatları oldu. Gelen son dakika haberine göre simit fiyatlarına zam geldi. 4 TL olan simit fiyatları gelen zamla 5 liraya yükseldi. Böylece simit fiyatı ekmek fiyatını geçti.

İstanbul UN-İŞ Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği simitçilere yazı gönderdi. Alınan bilgiye göre, 4 TL'den satılan simit bugünden itibaren 5 TL'den satılacak.

1 SİMİT NE KADAR OLDU?

Simit fiyatları 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren tanesi 5 TL'den satılmaya başlandı. Buna göre, daha önce 4 liradan satılan 100 gramlık simit, çatal, açma ve kek bugünden geçerli olmak üzere yüzde 25 artışla 5 liraya yükseldi. Konuyla ilgili fiyat tarifesi İstanbul UN-İŞ Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği imzasıyla tüm simitçi esnafına gönderildi.

Yazıda belirtilen artışı henüz fiyatlara yansıtmayı düşünmeyen bazı esnaf, “Biz henüz fiyatları güncellemedik. Hala simidi 4 liradan satıyoruz. Alım gücünü zorlamamak için şimdilik fiyat artışını yansıtmadık. Ancak bize gönderilen tarifeyi istediğimiz zaman uygulama hakkına sahibiz. En kısa sürede satış rakamını 5 liraya yükselteceğiz” diye konuştu.

Yeni simit fiyatıyla asgari ücretin mevcut 4253 TL haliyle 850 simit alınabiliyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...