Son dakika! Ticaret Bakanlığı'ndan sigaraya sıkı denetim: Usulsüz faturaya rekor ceza

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Son dakika! Ticaret Bakanlığı'ndan sigaraya sıkı denetim: Usulsüz faturaya rekor ceza

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı, çifte fatura düzenleyen sigara firmalarını affetmedi. 53 milyon TL ek vergi tahakkuku ve 162 milyon TL idari para cezası kararı olmak üzere toplamda 215 milyon TL'lik ceza uyguladı.

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı, haksız rekabete konu olabilecek hareketlere ve serbest piyasa mekanizmasını sekteye uğratması muhtemel her türlü legal olmayan girişimlere karşı soruşturmalarını titizlikle sürdürüyor. Bu kapsamda müfettişlerin 'sigara sektörü' ile ilgili yaptığı inceleme ve soruşturmalar neticesinde sigara firmalarına 215 milyon TL idari para cezası uygulandı.

'DÜŞÜK TUTARLI FATURA İBRAZI' DENETİMDEN KAÇAMADI

Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda, detaylara yer verildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bakanlık müfettişlerimizce yürütülen soruşturmada, sahte ve düşük kıymetlerle ithal edilen tütün (virjinya ve burley tipi) ve filtre gibi sigara hammaddesi cinsi eşyalar için çifte fatura düzenlendiği ve ülkemiz gümrük idarelerine düşük tutarlı faturaların ibraz edildiği tespit edilmiştir. Gerçekleştirilmeye çalışılan bu fiillerin neticesinde firmalara 53 milyon TL ek vergi tahakkuku, buna bağlı olarak 162 milyon TL idari para cezası kararı olmak üzere toplamda 215 milyon TL kamu zararı tahsili için işlemlere başlanılmıştır.

'ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK' MESAJI

Ticaret Bakanlığı olarak piyasa işleyişini bozucu, adil rekabet şartlarına uygun olmayan girişimlerin azami hassasiyetle takibi yapılmakta olup, söz konusu sektör de dahil olmak üzere bütün sektörlerimizde bu ve benzeri ihlalleri engellemek, devletimizin ekonomi politikalarını etkili bir şekilde uygulamak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir."

https://twitter.com/ticaret/status/1713793280230502783

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...