Son Dakika: IMF heyeti Türkiye'ye mi geliyor? Hazine ve Maliye Bakanlığı destek iddialarını yalanladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son Dakika: IMF heyeti Türkiye'ye mi geliyor? Hazine ve Maliye Bakanlığı destek iddialarını yalanladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IMF heyetinin Türkiye'nin talebiyle gelerek destek vereceği iddialarına yönelik açıklama yaptı. Bakanlık, söz konusu iddiaları yalanladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı basın, yayın ve sosyal medyada ortaya atılan Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bir heyetin Türkiye'nin talebi doğrultusunda gelerek destek vereceği iddialarına yönelik açıklama yaptı.

IMF'NİN TÜRKİY'E DESTEK VERECEĞİ İDDİASI ASILSIZ

İddiaları yalanlayan Bakanlık, heyetin Türkiye'nin son dönemdeki ekonomi politikalarını yakından izlemek için rutin bir ziyaret gerçekleştirebileceğini vurguladı. Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın heyete yönelik resmi bir daveti bulunmadığını ancak heyetin, IMF'nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğunu ve ekibe yeni üyeler katıldığını, diğer ülkelerde de mutat olduğu üzere, yeni ekibin, ülkeyi tanımak, kendi paydaşlarıyla tanışmak ve Türkiye'nin son dönemdeki ekonomi politikalarını daha yakından öğrenmek isteyebilecekleri için teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini kaydetti.

TÜRKİYE BORCUNU 2013'TE SIFIRLADI

Öte yandan Türkiye ilk olarak 1961 yılının Ocak ayında IMF'den kredi kullanan ve toplamda 19 stand-by anlaşması yaptı. IMF'e olan borcu 2001 krizi sonrasında rekor bir düzeye ulaşan Türkiye, 2013 yılında Uluslararası Para Fonu'na (IMF) tüm borçlarını kapatmıştı. 2003 yılında iktidara gelirken, 23,5 milyar dolar borç devrelan dönemin Başbakanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin IMF'ye borcunun sıfırlandığını "Türkiye IMF'ye olan borcunu ödedi, sıfırladı ve bu borcu kapattı" sözleriyle duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...