Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Son Dakika! Köprü ve otoyol zammı ertelendi: Geçiş farkı vatandaşa iade edilecek

Son Dakika! Köprü ve otoyol zammı ertelendi: Geçiş farkı vatandaşa iade edilecek
Fotoğraf Başlığı Son Dakika! Köprü ve otoyol zammi ertelendi: Geçis farki vatandasa iade edilecek

Son dakika haberi: Köprü ve otoyola yapılan zam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ertelendi. Geçiş farkları vatandaşa geri ödenecek.

Kaydet
a- | +A

Son dakika haberi: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından dün köprü ve otoyol geçiş ücretlerine 25 Ekim 2023 tarihinden itibaren zam yapıldığı duyurulmuştu. Yapılan zam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıl başına ertelendi.

KÖPRÜ VE OTOYOL ZAMMI ERTELENDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabı X platformundan açıklama yaptı. Altun'un açıklamasına göre, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yapılan düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2024’e ertelendi.

ALINAN ÜCRET VATANDAŞA İADE EDİLECEK

Köprülerden geçerek zamlı tarife üzerinden geçiş ücreti ödeyen vatandaşlardan alınan fark iade edilecek. Fahrettin Altun şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyunun bilgisine Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim’den itibaren yapılan düzenleme, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Ocak 2024’e ertelenmiştir. 25 Ekim’de (bugün) alınan geçiş ücretlerindeki fark vatandaşlarımıza iade edilecektir."

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1717143897351053747

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü'nün dün akşamki açıklamasına göre İstanbul'da birinci ve ikinci köprünün tek yön geçiş ücreti yüzde 76,5 artışla 15 liraya, üçüncü köprünün geçiş ücreti ise yüzde 75 artışla 35 liraya yükseltilmişti.

İzmit körfezinin iki yakasını birbirine ve İstanbul-İzmir otoyolunun bir parçası olan Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti yüzde 52,6 artışla 290 liraya, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti yüzde 43,9 artışla 295 liraya çıkarılmıştı.

Son olarak İstanbul'da Asya ve Avrupa'yı karayoluyla bağlayan Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretine de yüzde 51 zam yapıldı.

BAKMADAN GEÇME
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hamas, terör örgütü değildir" dedi İsrail
HABER

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hamas, terör örgütü değildir" dedi İsrail'e mesaj verdi: Diplomatik, askeri ne gerekiyorsa yapacağız

Ek MTV 2024
HABER

Ek MTV 2024'te yeniden gelecek mi? Araç sahipleri için kritik soruya Mehmet Şimşek'ten cevap verdi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.