Son dakika motorin fiyatları: Brent petrol yükseliyor, motorine dördüncü zam yolda (8 Ekim akaryakıt fiyatları)

Düzenleyen:
Son dakika motorin fiyatları: Brent petrol yükseliyor, motorine dördüncü zam yolda (8 Ekim akaryakıt fiyatları)

EKONOMİ Haberleri

Son dakika haberleri: Brent petrol yükselişe geçti, akaryakıt fiyatları hareketlendi. Eylül ayının başında 80 dolara kadar gerileyen brent petrol bugün 98 dolara çıktı. Bu yükselişle birlikte fiyatı 3 gün 4 lira birden yükselen motorine 11 Ekim Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha geliyor. Böylece motorinin litre fiyatı 29 liraya dayanacak. İşte 8 Ekim güncel akaryakıt, benzin ve motorin fiyatları...

Son dakika motorin fiyatları: Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle Şubat ayında yükselişe geçen brent petrol fiyatları, Haziran ayında 120 dolar seviyelerine ulaşarak zirveyi gördü. Bu yükselişle birlikte tüm dünyada akaryakıt fiyatları hareketlendi, Türkiye'de de yükseliş baş gösterdi. Son dönemde savaşın durulması ile birlikte 80 dolara kadar düşen brent petrol, yaşanan son gelişmelerle birlikte yeniden 95 dolar bandını aştı.

SAVAŞ HAREKETLENDİ, BRENT PETROL YÜKSELDİ

Brent petrol fiyatlarındaki hareketliliğe, küresel petrol arzına ilişkin haber akışı neden olurken, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararıyla brent petrol yeniden 90 doları aştı. Öte yandan AB üyesi ülkeler, Rusya'ya yönelik 8'inci yaptırım paketi konusunda anlaşma sağladı. Rusya-Ukrayna savaşında şiddetin de artmasıyla brent petrol 98 dolar seviyesine ulaştı. Bu da akaryakıt fiyatlarına yansıdı.

MOTORİNE BİR ZAM DAHA

Petrol fiyatlarındaki yükseliş ile birlikte son bir haftada akaryakıt fiyatlarına üst üste zam geldi, motorinin litresi 3 günde 4 liradan fazla arttı. NTV'nin haberine göre; motorine 11 Ekim Salı gününden itibaren 1 lira 39 kuruşluk bir zam daha geliyor. Böylece zammın ardından motorinin litresi 29 liraya dayanmış olacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Türkiye Petrollerinin internet sitesinden edindiğimiz verilere göre, 3 büyük kentte güncel akaryakıt pompa fiyatları şu şekilde;

İSTANBUL

  • Benzin: 20,60 TL
  • Motorin: 27,09 TL
  • LPG: 10,32 TL

ANKARA

  • Benzin: 20,76 TL
  • Motorin: 27,21 TL
  • LPG: 10,19 TL

İZMİR

  • Benzin: 20,74 TL
  • Motorin: 27,25 TL
  • LPG: 9,99 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...