Son Dakika! Ticaret Bakanlığı acımadı: Tüketiciyi aldatanlara 4.1 milyon TL’lik ceza kesildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika! Ticaret Bakanlığı acımadı: Tüketiciyi aldatanlara 4.1 milyon TL’lik ceza kesildi

Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat ve tüketiciyi aldatan işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bakanlık, güvensiz tüketici ürünü satan işletmelere 4.1 milyon TL'lik ceza kesildiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılı temmuz ayı itibari ile ürünleri güvensiz bulunan üretici ve ithalatçılara toplam 4.1 milyon lira idari para cezası uygulandığını duyurdu.

GÜVENSİZ ÜRÜNE CEZA YAĞDI

Ticaret Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, kırtasiye, oyuncak ve çocuk bakım ürünleri olmak üzere tekstil, ayakkabı, mobilya, deterjan gibi ürünlere yönelik piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında, temmuz ayı itibari ile 940 parti üründe yapılan denetimler sonucunda ürünleri güvensiz bulunan üretici ve ithalatçılara toplam 4.1 milyon lira idari para cezası uygulandı.

TİCARET BAKANLIĞINDAN SIFIR TOLERANS

'Güvensiz ürüne sıfır tolerans' ilkesiyle hareket edildiğini vurgulayan Ticaret Bakanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

"Tüketicilerimizi güvensiz ürün risklerinden korumak amacıyla Bakanlığımız sorumluluğunda bulunan başta kırtasiye, oyuncak ve çocuk bakım ürünleri olmak üzere tekstil, ayakkabı, mobilya, deterjan gibi ürünlere yönelik piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri yürütülmektedir.

Denetimler sonucunda mevzuata uygun olmayan ürünlere piyasaya arzın yasaklanması, toplatma, bertaraf ve ayrıca idari para cezası yaptırımları uygulanmaktadır. 

Bu çerçevede, 2023 yılı temmuz ayı itibari ile toplam 940 parti ürün denetlenmiştir. Ürünleri güvensiz bulunan üretici ve ithalatçılara toplam 4.1 milyon lira idari para cezası uygulanmıştır.

Bununla birlikte, 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul ve kırtasiye Ürünlerine yönelik denetimler gerçekleştirilecek olup çocuklarımızın sağlık ve güvenliğini riske atabilecek ürünlere gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.

Tüketicilerimizin güvensiz olduğundan şüphelendikleri ürünlerle ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CIMER) ve Bakanlığımızın web sayfası üzerinden ihbar ve şikâyet mekanizmalarını kullanarak Bakanlığımıza bildirimde bulunmaları, piyasadaki güvensiz ürünlerin tespitine önemli katkı sağlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

https://twitter.com/ticaret/status/1690249315443220480?s=20

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...