Mustafa Destici'den emekli maaşı zammıyla ilgili açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Mustafa Destici'den emekli maaşı zammıyla ilgili açıklama

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sondakika...BBP Genel Başkanı Destici, "Meclis açıldığında, emeklilerimizin maaşlarına, temmuz ayından geçerli olmak üzere bir iyileştirme yapılması zaruretini dile getirmek istiyorum." açıklamasında bulundu.

Destici, Emeklilerin dört gözle beklediği maaş zammıyla ilgili "Önemli bir bölümü 7 bin 500 lira düzeyinde maaş alan ve haziranda zamların kök ücrete uygulanması dolayısıyla reel olarak zam alamayan emeklilerimizin durumlarıyla ilgili beklentilere rağmen herhangi bir açıklama yapılmadı. Bugünkü hayat pahalılığı şartlarında, bu maaş düzeyiyle, insanların hayatlarını idame ettirebilmeleri mümkün değil. Meclis açıldığında, emeklilerimizin maaşlarına, temmuz ayından geçerli olmak üzere bir iyileştirme yapılması zaruretini dile getirmek istiyorum." ifadeleri kullandı.

"ÖZGÜR ÖZEL ÇIKSIN SÖYLESİN..."

Destici'ye, bir gazeteci, "HDP ile CHP'nin gizli bir protokol yaptığı" yönündeki açıklamasının CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel tarafından reddedildiği hatırlatıldı. Destici, "gizli protokol"le ilgili "Benim söylediğim doğru değilse, Özgür Özel böyle bir şey söylememişse, o zaman çıksın bunu muhataplarına söylesin. HDP'lilere söylesin. Biz bunu HDP'lilerden, Sırrı Süreyya Önder'den duyduk, bazı HDP yöneticilerinden duyduk." dedi.

IŞIKHAN: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ 10 BİN TL'YE ÇIKARILMASI SÖZ KONUSU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın "tüm emekli aylıklarına Eylül-Ekim-Kasım-Aralık aylarını kapsayacak şekilde 8.777 lira seyyanen zam verilmesi gündemde… Ayrıca en düşük emekli maaşlarının, verilecek zam öncesi 10 bin TL’ye çıkarılması söz konusu" açıklaması da dikkat çekmişti.

ERDOĞAN: EMEKLİLERİMİZİ MEMNUN EDECEK ADIMLAR ATACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, önceki haftalarda yapılan Kabine sonrası "Emeklilerle ilgili ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" demişti.

Öta yandan, emekli maaşlarına ilişkin yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 3’lü oluşum 17 milyon emekli için çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı emekli maaşı ek zam düzenlemesi için bütçe çalışmalarını sürdürürken, gözler Meclis'in açılacağı tarihe çevrildi. 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı yapılacak olan düzenlemeyle artırılacak. Emekli maaşına zam için Ekim ayında çalışmaların tamamlanması, kasım ayında ise emekli maaşı ek zamlarının gerçekleşmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
abuzettin27 Eylül 2023 15:07

destici meçlis acıldığında hemen faaliyete gec

Sonraki Haber Yükleniyor...