'Tam zamanı' diyen kuyumculardan çarpıcı altın tahmini: 1400 lirayı görecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Tam zamanı' diyen kuyumculardan çarpıcı altın tahmini: 1400 lirayı görecek

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Altın fiyatları rekor tazeledi, gram altın aralık ayından bu yana ilk kez 1000 lirayı geçti. Altın fiyatlarına dair öngörülerini açıklayan ve yükselişin devam edeceğini belirten kuyumcular, gram altının önümüzdeki dönemlerde 1400 lirayı görebileceğini belirterek "Yatırım yapmak için şu an altın almanın tam zamanı" diye konuştular.

8 Haziran 2022 altın fiyatları rekora koştu, gram altın 1000 lirayı aştı. Yükseliş sonrası hem yatırımcılar hem de yaz sezonu nedeniyle düğün hazırlığında olanlar altın fiyatlarını araştırmaya başladılar. Altın fiyatlarında yükseliş sürecek mi, altın fiyatları düşer mi gibi soruların cevabı merak edilirken kuyumculardan önemli açıklama geldi. Altının yatırımcıları mutlu ettiğini belirten kuyumcular, rakam vererek tahminlerini açıkladılar.

GÜVENLİ LİMAN ALTINA TALEP ARTTI

Tüm dünyada etkisini gösteren enflasyon baskısından dolayı güvenli liman altına talep arttı. Geçen yılın Aralık ayından bu yana gram altın ilk kez bin liranın üzerini gördü. Dolar/TL paritesindeki yükselişin de etkisiyle gram altın 1008 liraya ulaştı. Ons altın fiyatı ise 1849 dolardan işlem görürken, çeyrek altın 1656 liradan, yarım altın 3318 liradan, tam altın 6613 liradan işlem görüyor.

GEÇEN YIL 780 LİRAYA KADAR GERİLEMİŞTİ

Önümüzdeki dönemlerde gram altının 1400 TL'leri görebileceğini belirten kuyumcular, gram altının yatırımcıları mutlu ettiğini söylediler.

Gram altının geçen yıl 1050 TL'den 780 TL'ye gerilediğini ancak daha sonra hızla yükselişe geçtiğini belirten Trabzon Kuyumcular ve saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, "Geçen yıla bakıldığında altında bu yıl gerileme olmuştu. Uluslararası piyasalardaki daralma ve doların yükselmesiyle altın biraz daha TL bazında 1050'lere doğru çekmeye başladı. Geçen yıl 1050 TL'den geri dönmüştü, 780-800 TL'leri görmüştü. Tekrar hızlı bir zirve yaptı, bekliyorduk" dedi.

GRAM ALTINDA KRİTİK TAHMİN

Önümüzdeki günlerde altının göreceği rakama dair tahminlerini açıklayan Yazıcı, "Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında altının bu rakamlara ulaşacağını, umarım çok daha fazla gitmez ama önümüzdeki yıl 1250-1450 TL'leri görebileceğini öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

Altının özellikle yatırımcıları mutlu ettiğini belirten Yazıcı, "Daha önceki yıllarda, geçtiğimiz yıl yüksek rakamla bağlantı yapan altın alanların yüzü güldü, sevindirdi. Dolayısıyla bizlerinde inşallah bu yazın düğünlerin artmasıyla beraber bu fiyatlarda olumlu bir şekilde seyreder" dedi.

"ŞU AN ALTIN ALMANIN TAM ZAMANI"

Kuyumculardan Hasan Tonyalı da "Bundan sonraki süreç içerisinde altının gramının 1300-1400 TL'yi görmesi bekleniyor. Düğün sezonu açıldı ancak şu anda piyasada bir canlılık yok. Geçtiğimiz yıl altının gram fiyatı 1050 TL-1070 civarlarını görmüştü. Dolayısıyla altının yükselmesiyle ilgili olarak gramı bin 300-bin 400 TL’yi bulacak. Yatırım yapmak için şu an altın almanın tam zamanı" diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...