Tarım bakanlığı atıl tarlaları değerlendirdi, 120 ton buğday tohumu desteği çiftçinin yüzünü güldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Tarım bakanlığı atıl tarlaları değerlendirdi, 120 ton buğday tohumu desteği çiftçinin yüzünü güldürdü

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Üretim ve çiftçinin desteklenmesine yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen desteklerden biri de tohum oldu. Muş’ta atıl arazi sahibi olan çiftçiler için harekete geçildi ve değerlendirilmesi maksadıyla 250 çiftçiye 120 ton buğday tohumu desteği verildi.

Çiftçinin ve üretimin desteklenmesine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, toprağın karış karış işlenmesi ve üretimin daha da artması için çeşitli destekler vererek çiftçiyi teşvik ediyor. Bu desteklerden biri de Muş'un Bulanık ilçesinde çiftçilere verildi.

YÜZDE 50 HİBE İLE 120 TON BUĞDAY TOHUMU

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" (TAKE) projesi çerçevesinde 250 çiftçiye yüzde 50 hibe ile 120 ton buğday tohumu törenle dağıtılmaya başlandı.

Bulanık Toprak Mahsulleri Ofisinde düzenlenen dağıtım törenine katılan Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, atıl alanları değerlendirmek için yüzde 50 hibeli tohum dağıtım yapacaklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

-Bulanık tarım ve hayvancılık anlamında Muş’un en önde gelen ilçesidir. Tarlası atıl durumda olan çiftçilerimizin listelerini bakanlığımıza gönderdik, onlarda çiftçilerimiz tarlalarını eksin diye buğday gönderdi. Ekilmeyen, dikilmeyen yerlere çiftçilerimizi teşvik etmek amacıyla bu uygulama devletimiz tarafında hayata geçirildi. Bulanık halkına ve çiftçisine ürettikleri için çok teşekkür ediyorum.

Tarım bakanlığı atıl tarlaları değerlendirdi, 120 ton buğday tohumu desteği çiftçinin yüzünü güldürdü

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Ocak, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kazım Tüysüz, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Taşdemir tarafından çiftçilere buğday tohumları teslim edildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...