Tezgahta balık bereketi: Çeşit bol; hamsi, istavrit, mezgitte fiyatlar dibi gördü...

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Tezgahta balık bereketi: Çeşit bol; hamsi, istavrit, mezgitte fiyatlar dibi gördü...

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Karadeniz'de balık bereketi hız kesmeden devam ediyor. Karadeniz'de son yılların en bereketli av sezonu yaşandığı bu günlerde tezgahlar hamsi, istavrit, mezgit, barbun ve sargan balıkları ile şenlendi. Çeşit bol olunca hamsi, istavrit, mezgitte fiyatlar dibi gördü...

Av yasağının sona ermesiyle balıkçıların ağları hamsi ile doldu. Bu yıl diğer yıllara oranla ilk kez ağlarda hamsi, istavrit, mezgit, barbun ve sargan gibi çok sayıda balık çeşidi yer alıyor. Vatandaşların tercihi ise hamsi oldu. Balıkçılar, Karadeniz'den çıkan balıkların havaların soğumasıyla daha da bol bir şekilde avlandığını belirtiyor. Öte yandan, çeşit bol olunca hamsi, istavrit, mezgitte fiyatlar dibi gördü... 

Tezgahta balık bereketi: Çeşit bol; hamsi, istavrit, mezgitte fiyatlar dibi gördü...

Tezgahlarda hamsi 50 TL, istavrit, 50 TL, mezgit 60 TL, sargan 100 TL ve barbun 100 TL'den satışa sunuldu. Balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu yıllardır olmayan balık çeşidinin bu sezon tezgahlara yansıdığını ifade ederek, hamsinin ise havaların soğumasıyla yavaş yavaş bollaşmaya başladığını belirtti. "Geçen sezon palamut bol idi bu sezon palamuttan beklentimiz olmadı beklentimiz hamsinin bu sezon bol olması." diyen Örseloğlu  "Bu sene palamut olmadı ama diğer diğerlerinin hepsinin çeşidi oldu. Barbunu, istavriti, sarganı, izmariti, uskumrusu bu sezon gayet iyi güzel çeşitlerimiz var. Kaç yıldır böyle çeşit olmuyordu bu sene de Allah nasip etti hamsisinden mezgidine diğer balık çeşitlerimiz bol" dedi.

Balıklar için fiyat veren Örseloğlu "Fiyatlar uygun 50 TL'den başlıyor hamsi 50 TL, sargan 100 TL, uskumru 75 TL, izmarit 75 TL, tirsi 75 TL” diye konuştu.

Tezgahta balık bereketi: Çeşit bol; hamsi, istavrit, mezgitte fiyatlar dibi gördü...

"BU SEZON BALIK ÇEŞİDİ BOL"

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise, balık çeşitlerinin gün geçtikçe bollaşmaya başladığını ifade ederek, “Balık çeşitleri gün geçtikçe bollaşmaya başladı. Hamsi şu an 50 TL, ilerleyen günlerde inşallah fiyatı daha da düşer. Önceki yıllara oranla bu sezon çeşit daha bol. Geçen sezon palamut, istavrit satmıştık hamsi yoktu barbun çok azdı. Bu sene barbun, tirsi, torik, istavrit, uskumru, sargan, hamsi hepsi bol. Sargan 100 TL, mezgit 60 TL, barbun 100 TL, hamsi 50 TL, istavrit 50 TL. İnşallah sezon bitine kadar bu bolluk sürer. İnşallah hamside uzun sezon yaşarız fiyatı daha da düşer” değerlendirmesi yaptı.

Tezgahta balık bereketi: Çeşit bol; hamsi, istavrit, mezgitte fiyatlar dibi gördü...

"HAVA SOĞUDUKÇA BALIK BOLLAŞIR"

Bu sezon umutlarının palamut olduğunu dile getiren balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın da “Hava soğudukça hamsi bollaşmaya başladı. Umudumuz palamut idi ancak hamsi oldu. İnşallah bu sene hamsi daha da bol olur vatandaş bol bol yer. Fiyatlarımız, hamsi 50 TL, mezgit 60 TL, ispari 50 TL, uskumru 75 TL, barbun 100 TL inşallah hava soğudukça balık bollaşır fiyatı daha da aşağı gelir. Bu sene önceki yıllara oranla çeşit daha fazla” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...