Togg, en çok satılan Egea'yı solladı! Sıfır otomobil satışında adım adım zirveye koşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Togg, en çok satılan Egea'yı solladı! Sıfır otomobil satışında adım adım zirveye koşuyor

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sıfır otomobil satışına ilişkin Ağustos ayı rakamları açıklandı. ODMD verilerine göre otomobil satışında Togg, Türkiye'de en çok satılan modellerin başında gelen Fiat Egea'yı geride bıraktı.

Otomotiv ihracatında ivmeyi yukarıya taşıyan Türkiye'de sıfır otomobil satışında yeni rekorlar gelmeye devam ediyor. Geçen ay otomotivde 2 milyar 738 milyon dolarlık ihracata imza atılırken, yurt içinde sıfır otomobil satışında yeni rekor kırıldı.

OTOMOBİL SATIŞLARI AĞUSTOS'TA REKOR KIRDI

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nden (ODMD) Ocak-Ağustos dönemini kapsayan otomobil ve hafif ticari araç pazarına ilişkin veriler paylaşıldı. ODMD verilerine göre 8 aylık dönemde otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarında 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 64,7 artarak 755 bin 282 adet araç satıldı.

Aynı dönemde otomobil satışları yüzde 64,3 artışla 582 bin 419, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 66,4 yükselişle 172 bin 863 adet olarak gerçekleşti.

ODMD verilerine göre Ocak-Ağustos 2023 döneminde C segmenti ve SUV otomobiller öne çıktı. C Segmenti yüzde 54.3 payla 316 bin 521 adet otomobil satılırken, aynı dönemde yüzde 49,3 payla SUV gövde tipi araçlar en çok tercih edilen otomobiller oldu. 

Togg, en çok satılan Egea'yı solladı! Sıfır otomobil satışında adım adım zirveye koşuyor

İLK 8 AYIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN OTOMOBİLİ

ODMD raporuna göre, yılın ilk 8 ayında en çok tercih edilen otomobil markaları da belli oldu. Ocak-Ağustos döneminde binek ve hafif ticari olmak üzere toplam satışlarda ilk sırayı 126 bin 650 adetle Fiat aldı. Onu sırasıyla 77 bin 48 ile Renault, 70 bin 763 ile Ford, 57 bin 924 ile Volkswagen, 54 bin 42 ile Peugeot izledi.

Fiat, otomobil satışlarında da birinciliği kaptırmadı. Söz konusu dönemde Fiat 85 bin 334, Renault 65 bin 865, Volkswagen 47 bin 7, Opel 42 bin 241, Peugeot ise 40 bin 738 adet otomobil satışı gerçekleştirdi.

TOGG EGEA'YI SOLLADI

ODMD'nin verilerine göre Ağustos ayı itibarıyla bu yıl satılan Togg sayısı 3 bin 400'e ulaştı. Ağustos’ta en çok satılan otomobiller arasında Megane ve Clio ilk iki sırada yer alırken, Chery Tiggo 8 ve Omada 5 üç ve dördüncü sırayı paylaştı. Togg T10X ise 5. sırada yer alıyor. 8 ayın lideri Egea ise hiç alışık olunmayan bir sırada, listenin altıncısı olarak karşımıza çıktı.

Togg, en çok satılan Egea'yı solladı! Sıfır otomobil satışında adım adım zirveye koşuyor

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...