Toplu sözleşmede hükümet teklifini açıklıyor: Bakan Işıkhan'dan "memuru memnun edeceğiz" mesajı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Toplu sözleşmede hükümet teklifini açıklıyor: Bakan Işıkhan'dan "memuru memnun edeceğiz" mesajı

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca memur ve emeklinin gelecek 2 yılda alacağı zam oranları için gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet tarafı zam teklifini gelecek hafta açıklıyor. Kritik süreç öncesinde Bakan Vedat Işıkhan'dan "tarafları memnun edeceğiz" açıklaması geldi.

Memur ve memur emeklisi 2024 ve 2025 yıllarında alacağı zam oranlarını belirleyecek 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmeleri tüm hızıyla sürüyor. Ön müzakere sürecinin tamamlanmasının ardından, yetkili konfederasyon Memur-Sen ile kamu işvereni arasında hafta içinde müzakereler başladı. Memur-Sen, 2024 yılında yüzde 70, 2025 yılı için yüzde 40 olmak üzere toplam yüzde 110 zam ve 6 ay yerine her 3 ayda bir artış talep ederken, kamu işvereni olarak masada yer alan hükümetin teklifinin ne yönde olacağı merak ediliyor.

TÜM TARAFLAR MEMNUN OLACAK

Pazartesi günü masaya gelmesi beklenen rakam öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşmeye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin "Şehir Buluşmaları" kapsamında Çorum'a giden Bakan Işıkhan, ‘Tüm taraflar memnun olacak" dedi.

Bakan Işıkhan "Geçtiğimiz hafta da kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Emeklilerimize, çalışanlarımıza, işverenlerimize, sendikalarımıza hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmadık. Katılımcı sosyal devlet anlayışımızın gerektirdiği şekilde her zaman milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da aynı bilinçle aynı vizyonla sahadan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz." dedi.

MEMUR-SEN YÜZDE 110 ARTIŞ İSTİYOR

Toplu sözleşme görüşmelerinde masada yer alacak olan yetkili sendika, Memur-Sen, 2024 yılında yüzde 70, 2025 yılı için yüzde 40 olmak üzere toplam yüzde 110 zam ve 6 ay yerine her 3 ayda bir artış talep ediyor. Memur-Sen aynı zamanda kira desteği, bayram ikramiyesinin verilmesi, eş yardımının 2 bin lira olması, görevde yükselme ve emekliye seyyanen zam istiyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Merkez Bankasının enflasyon tahminine ve TÜİK'in açıklayacağı Temmuz ayı rakamlarına dikkat çekerek yüzde 110 zam taleplerinin abartılı olmadığını söylüyor.

TOPLU SÖZLEŞME TAKVİMİ

Müzakerelerin sona ermesinin ardından hükümetin, kamu görevlilerinin geneline ilişkin ilk zam teklifini 14 Ağustos'ta Memur-Sen'e sunması bekleniyor. Genele ilişkin tekliflerin müzakeresine 15 Ağustos'ta geçilecek toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümetin ikinci teklifi ise 17 Ağustos'ta sunması bekleniyor

22 Ağustos’a kadar müzakereler devam edecek. Anlaşma sağlanamazsa da hakem heyeti süreci başlayacak. 23-25 Ağustos tarihleri arası hakem kurulu başvuru süreci ve 26-31 Ağustos hakem kurulu süreci işletilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...