TPAO, hisse satışı iddialarına cevap: Halka açık şirket değiliz, satış mümkün değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TPAO, hisse satışı iddialarına cevap: Halka açık şirket değiliz, satış mümkün değil

Ekonomi Haberleri

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), şirket hisselerinin satışa çıkarıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. TPAO, bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden, "yatırım fırsatı” adı altında hisselerinin satışa çıkarıldığı yönündeki paylaşımların dolandırıcılık girişimleri olduğunu ifade etti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), şirket hisselerinin satışa çıkarıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Açıklamada, "Halka açık bir şirket olmadığından, herhangi bir hisse satışı söz konusu değildir." denildi.

"HALKA AÇIK BİR ŞİRKET OLMADIĞINDAN HERHANGİ BİR HİSSE SATIŞI SÖZ KONUSU DEĞİL"

TPAO'dan yapılan açıklamada, şirketin halka açık bir şirket olmadığı ve şirkete ait herhangi bir hisse satışı yapılmadığı kaydedildi.

Söz konusu iddiaları paylaşan sosyal medya hesapları ve internet sitelerine karşı yasal işlem başlatıldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden, 'yatırım fırsatı' adı altında TPAO hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimleri bulunmaktadır. Söz konusu yasa dışı girişimlerde Genel Müdürümüz Sayın Melih Han Bilgin'in fotoğraflarının yanı sıra ortaklığımızın logosu ve görselleri kullanılarak gerçek algısı yaratılmaya çalışılmıştır. Kurumumuz yüzde 100 kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. Halka açık bir şirket olmadığından, herhangi bir hisse satışı söz konusu değildir."

(AA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...