TÜİK verileri açıkladı: Perakende satış hacmi çıkışını sürdürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
TÜİK verileri açıkladı: Perakende satış hacmi çıkışını sürdürüyor

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi geçtiğimiz yılın aynı ayına göre TÜİK verileri baz alındığında yüzde 31 artış gösterdi.

TÜİK, Temmuz ayı Perakende Satış Endeksleri'ni açıkladı. 2023 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre sabit fiyatlarda perakende satış hacmi yüzde 31,0 arttı. Aynı dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 19,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 41,8, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 17,0 arttı.

PERAKENDE SATIŞ HACMİ AYLIK YÜZDE 2,7 ARTTI

2023 yılı Temmuz ayında sabit fiyatlarda perakende satış hacmi Haziran ayına göre 2,7 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,4 azaldı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,9 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,0 azaldı.

TÜİK verileri açıkladı: Perakende satış hacmi çıkışını sürdürüyor

PERAKENDE CİRO YILLIK YÜZDE 93,3 ARTTI

2023 yılı Temmuz ayında bir önceki yılla kıyaslanırsa, cari fiyatlarda perakende ciro yüzde 93,3 arttı.  Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 84,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 124,3, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 38,1 arttı.
Perakende ciro aylık yüzde 12,0 arttı.

PERAKENDE CİRO AYLIK YÜZDE 12,0 ARTTI

2023 Temmuz ayında bir önceki aya göre cari fiyatlarla perakende ciro yüzde 12,0 arttı.  Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 3,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 13,5, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 23,9 arttı.

TÜİK verileri açıkladı: Perakende satış hacmi çıkışını sürdürüyor

PERAKENDE CİRO ENDEKSİ YILLIK BAZDA YÜZDE 77 ARTTI

TÜİK ayrıca, Temmuz ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Temmuz ayında yıllık bazda sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi yüzde 77 yükseldi.

Toplam cironun alt detaylarında, Temmuz'da yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 62,7, inşaat ciro endeksi yüzde 116,7, ticaret ciro endeksi yüzde 84,9, hizmet ciro endeksi yüzde 71,6 artış gösterdi.

TÜİK verileri açıkladı: Perakende satış hacmi çıkışını sürdürüyor

CİRO ENDEKSİ AYLIK BAZDA YÜZDE 11,2 ARTTI

Ciro endeksi temmuz ayı bazında, sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında yüzde 11,2 arttı. Temmuzda sanayi sektörü ciro endeksinde yüzde 9,8, inşaat ciro endeksinde yüzde 11,3, ticaret ciro endeksinde yüzde 12,6 ve hizmet ciro endeksinde yüzde 9,7 artış görüldü.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...