Tüketici güven endeksi açıklandı: Yüzde 2,9 azaldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tüketici güven endeksi açıklandı: Yüzde 2,9 azaldı

Ekonomi Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan 'Tüketici Güven Endeksi, Mart ayında yüzde 82,5'den, 80,1'e geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlandı. Buna göre, tüketici güven endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,9 oranında azaldı. Güven endeksi;  Şubat ayında 82,5 olan endeks, Mart ayında 80,1 oldu.

Tüketici eğilim anketi, deprem felaketinden etkilenen Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Osmaniye illerinde yapılmadı.

TÜKETİCİ GÜCEN ENDEKSİNDE BİR ÖNCEKİ GİRDİLERİ NE OLMUŞTU?

Tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 oranında artmış; Ocak ayında 79,1 olan endeks, Şubat ayında 82,5 olmuştu.

Tüketici güven endeksi, ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4,6 artarak 79,1 olmuştu.

Aralık 2022'de 75,6 olan endeks, bu ay 79,1 olarak kayıtlara geçmişti Böylece endeks, son 16 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

İHA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...