Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türkiye, Çinli yatırımcıların yeni adresi oluyor! Yeni yılda üretime geçecek şirketler hazır

Türkiye, Çinli yatırımcıların yeni adresi oluyor! Yeni yılda üretime geçecek şirketler hazır
Fotoğraf Başlığı Türkiye, Çinli yatirimcilarin yeni adresi oluyor! Yeni yilda üretime geçecek sirketler hazir

Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Güler, Çinli otomotiv devi BYD'nin Manisa'daki yatırımının ardından Çinli şirketlerin Türkiye ve bölgeye olan ilgisinin belirgin şekilde arttığını ifade etti.

Kaydet
a- | +A

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, BASBAŞ'ta altyapısı tamamlanan 1 milyon metrekarelik alanda yatırımcıların üretime başladığını açıkladı. İlk üretim tesisinin 6.500 metrekarelik alanı kiralanırken, ikinci bina Aralık ayında teslim edilecek. Güler, Türkiye'ye yönelik Çinli şirketlerin ilgisinin arttığını ve yeni yılda yatırım görüşmelerinin hızlanacağını belirtti. Avrupalı ve Çinli yatırımcılarla süren görüşmelerle birlikte Türkiye'nin üretim merkezi olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

Yatırımcının ihracat için otomotiv yan sanayi ürettiğini ve 350 kişiyi istihdam ettiğini ifade eden Güler, "İkinci binamızı yatırımcıya vermek için aralık ayında tamamlayacağız. Şu an 13 bin metrekare kapalı alan hazır ve bunlar da bittiğinde 30 bin metrekare kapalı alan oluşturacağız. Kapalı alan için 3 yatırımcı şu an hazır ve gelecek yıl üretime başlayacak." dedi.

Türkiye, Çinli yatırımcıların yeni adresi oluyor! Yeni yılda üretime geçecek şirketler hazır - 1. Resim
Başlık ResmiTürkiye, Çinli yatırımcıların yeni adresi oluyor! Yeni yılda üretime geçecek şirketler hazır - 1. Resim

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Dışişleri Bakanlığının koordinasyonda Avrupalı yatırımcılarla görüştüklerini aktaran Güler, Çinli otomotiv firması BYD'nin Manisa'daki yatırımlarının önemine değindi.

Faruk Güler, son 20 yıldır Çinli şirketlerin zaman zaman Türkiye'ye gelip yatırım ortamını incelediğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Ama son bir yıldaki ilgiyi ben daha öncesinde görmedim. Geçmişte gelerek inceleme yapıp döner ve ses gelmezdi. Şu an ise değişik sektörlerde Çinli şirketlerin ciddi şekilde araştırıp burada yatırım için uğraştıklarını görüyoruz. 20 yıldır ilk defa bu yıl Çinlilerin çok ciddi incelemeleri ve görüşmeleri var. Bunun nedeni de Avrupa'ya mal sevkiyatı Çin'den daha maliyetli olması ve Çin üretimi eskisi gibi ucuz değil. Avrupalı şirketler de salgınla Çin gibi uzak ülkelerde üretim merkezi kurmanın akıllıca olmadığını öğrendi. Yabancı şirketler bunlardan dolayı Türkiye ve Fas gibi yakın ülkelerde yatırımlarını arttırmaya başladı. Temasta olduğumuz Çinli şirketler var. Hatta yeni yılda Çin ve Japonya'ya seyahatlerimiz olacak."

Güler, bazı olumsuzluklara rağmen Türkiye'de ciddi yatırımların yapıldığını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME
Ön satışlarda rekor kırmıştı! BYD
HABER

Ön satışlarda rekor kırmıştı! BYD'nin fiyatları sosyal medyada linç edildi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.