Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türkiye'nin petrol ve gaz kaynaklarında yeni dönem: Bakan Bayraktar Diyarbakır Havzası için ABD'de!

Türkiye, enerji sektörüne yatırımda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu kapsamda ABD’nin Texas eyaletinde yer alan Houston kentinde düzenlenen küresel enerji fuarı CERAWeek 2025’e katıldı. Bayraktar, "Türkiye’de petrol aramacılığında yeni bir dönemi açan bu anlaşmanın tüm taraflar için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaydet
a- | +A

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD’nin Texas eyaletinde yer alan Houston kentinde düzenlenen küresel enerji fuarı CERAWeek 2025’e katıldı.

BAKMADAN GEÇME
Altın ve petrolde dikkatler Putin’de! Savaş biterse, fiyatlar düşer mi?
HABER

Altın ve petrolde dikkatler Putin’de! Savaş biterse, fiyatlar düşer mi?

DİYARBAKIR HAVZASI'NDA YENİ DÖNEM

Bayraktar, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile TransAtlantic Petroleum ve Continental Resources arasında Diyarbakır Havzası’ndaki konvansiyonel olmayan petrol ve gaz kaynakları geliştirilmesine yönelik anlaşmanın imzalanmasına refakat etti.

Bayraktar, "Türkiye’de petrol aramacılığında yeni bir dönemi açan bu anlaşmanın tüm taraflar için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Dünya basını çalkalanıyor! "Petrol ve doğalgaz Şam’ın kontrolüne geçti!"
HABER

Dünya basını çalkalanıyor! "Petrol ve doğalgaz Şam’ın kontrolüne geçti!"

TÜRKİYE'NİN ENERJİ STRATEJİSİ DÜNYA GÜNDEMİNDE

Bakan Bayraktar, enerji alanında lider isimlerin buluştuğu CAREWeek 2025’te Türkiye’nin enerji vizyonunu anlattı. Meksika Enerji Bakanı Luz Elena Gonzalez, Libya Petrol ve Gaz Bakanı Khalifa Abdulsadek ve Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Karim Badawi ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştiren Bakan Bayraktar, global şirketlerin üst düzey temsilcileriyle de buluştu.

ORTAK GİRİŞİM ANLAŞMASI

Etkinlik kapsamında TPAO ile TransAtlantic Petroleum ve Continental Resources şirketleri arasında Ortak Girişim Anlaşması imzalandı. İmza törenine Bakan Bayraktar refakat etti. Bakan Bayraktar, "Bugün milli şirketimiz TPAO, ABD’nin en büyük petrol üreticilerinden Continental Resources ve 17 yıldır ülkemizde faaliyet gösteren TransAtlantic Petroleum ile Diyarbakır Havzası’ndaki konvansiyonel olmayan petrol ve gaz kaynaklarımızın geliştirilmesi için Ortak Girişim Anlaşması imzaladı. En güncel çevresel ve teknolojik uygulamalarla yürütülecek projede, yerli iş gücünün eğitimi ve teknik bilgi transferi de sağlanacak. Bu iş birliği, Türkiye’nin petrol ve gaz kaynaklarını ekonomimize kazandırma hedefimize büyük katkı sağlayacak. Türkiye’de petrol aramacılığında yeni bir dönemi açan bu anlaşmanın tüm taraflar için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.