Pendik'te görücüye çıktılar: Ultra lüks tekne şovu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Pendik'te görücüye çıktılar: Ultra lüks tekne şovu

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Toplam değeri 10 milyar lirayı aşan 500’den fazla tekne, Pendik’te düzenlenen Bosphorus Boat Show’da şov yaptı. 11,5 milyon avro (345 milyon lira) değerinde yerli üretim yelkenli L’AQUILA-2, fuarın gözdesi oldu.

Bosphorus Boat Show; Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları Fuarı, MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te kapılarını açtı. YATED Fuarcılık iş birliği   ile ED Fuarcılık tarafından organize edilen fuarın açılışına YATED Başkanı Murat Bekiroğlu, GİSBİR Başkanı Murat Kıran, Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, Yıldız Holding Kiralama ve Marinalar Genel Müdürü Fahir Çam, ED Fuarcılık Kurucu Ortakları Dilek Soydan ve Emel Yılmaz katıldı.

SON TENOLOJİ ÜRÜNLERİ

Fuarda 150’nin üzerinde firma, 500’den fazla yerli ve yabancı marka, 500’ün üzerinde tekneyle boy gösteriyor. Teknelerin toplam değeri 10 milyar TL’yi aşıyor.

YERLİ YELKENLİ GÖZE GİRDİ

Fuarın en pahalılarından biri Tuzla’da üretilen yerli yelkenli ‘NB 99 L’AQUILA-2’ oldu. 345 milyon TL’lik yelkenlinin uzunluğu 42 metre. Yelkenlide 1 master, 4 misafir ile 4 de mürettebat kabinler bulunuyor. Fuarın en pahalı teknelerinden bir diğeri ise 260 milyon TL’lik satış fiyatıyla  27 metrelik San Lorenzo SD 90.

Pendik'te görücüye çıktılar: Ultra lüks tekne şovu

HER BÜTÇEYE UYGUN FİYAT

Fuarda her bütçeye uygun teknelerin yanı sıra değeri milyonlarca liraya ulaşan lüks tekneler ve deniz bisikletleri, deniz scooter’ları gibi farklı ürünler de sergileniyor. Scooter’ların fiyatları 3.000 avrodan başlıyor, 18 bin avroya kadar çıkıyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUARI

Fuarın bu yıl geçen yıla göre %30 büyüdüğüne dikkat çeken ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan, “Fuarımızın tek çatı altında toplanması, başarıyı da beraberinde getirdi. Türkiye’nin deniz üzerindeki tek ve en büyük fuarını yapıyoruz. Çünkü, denizde 400’den fazla, karada 100’den fazla tekne sergiliyoruz” dedi.

29 Ekim’e kadar açık kalacak fuarı, 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...