Deniz üstünde büyük buluşma: 10 milyar TL'lik 450 tekne 'büyük şova' hazırlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Deniz üstünde büyük buluşma: 10 milyar TL'lik 450 tekne 'büyük şova' hazırlanıyor

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’nin tek deniz fuarı Bosphorus Boat Show, MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te 21-29 Ekim 2023’te açılmaya hazırlanıyor.

ED Fuarcılık, Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) desteği ve YATED Fuarcılık iş birliği ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) ana sponsorluğunda düzenlenecek fuarda 500’den fazla tekne ve yat görücüye çıkacak. 50 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda sergilenecek teknelerin toplam değeri ise 10 milyar TL’yi buluyor.

Her bütçeye uygun tekne ve yatların sergileneceği fuar, geçen yıla göre yüzde 25 büyürken, 5 yıl içinde İstanbul’u tekne ve yat fuarları konusunda liderliğe taşımayı hedefliyor.

2027 İÇİN TESLİMAT TARİHİ VERİLİYOR

Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekiroğlu, pandemiyle birlikte tekne ve yat sektöründe ciddi bir ivmelenme olduğunu ancak tedarikte sıkıntılar yaşandığını söyledi. O dönemin atlatıldığını vurgulayan Bekiroğlu “Şu anda bazı modellerde 2027 yılı için teslim tarihleri veriliyor. Daha küçük modellerde ise 2024 ve 2025 yılı için siparişler alınıyor” dedi.

Düzenlenecek fuarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bekiroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Geçmiş yıllarda sektörümüzde bir fuar karmaşası yaşanıyordu. Sektörümüz ve derneğimiz bu durumdan çok rahatsızdı. Biz de bu karışıklığı gidermek için Bosphorus Boat Show düzenlemeye başladık. Bu artık tescilli bir marka ve beraber her iki fuarı organize ediyoruz.

Deniz fuarımız MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te; kara fuarı da IFM Yeşilköy’de olacak. Şu an 35 bin metrekare üzerinde net alan satıldı. Ben inanıyorum ki önümüzdeki deniz fuarı ve 2024 Şubat’taki kara fuarı hem fuar alan satışı hem de sergilenen tekneler anlamında rekorlar kıracak.”

CANNES GİBİ OLABİLİRİZ

ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan ise beş yıl sonrası için Cannes Yachting Festival gibi olmasını hayal ettiğini belirterek “MarinTurk İstanbul City Port Pendik’in yanındaki balıkçı barınağı da alanımıza dâhil olabilirse belki biraz daha İDO’ya doğru genişleyerek bunu başarabiliriz, çok güzel bir yerleşim planı çıkar bize. Sektörün yükselişi böyle devam ederse bugün denizde 450 üzerinde olan tekne sayımız, en az 600’e çıkar. Bu yıl Cannes’da sergilenen tekne sayısı ise 800’dü. İstanbul tekne ve yat fuarları konusunda Cannes’ı yakalayabilir hatta geçebilir” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...