Üniversiteli gençlere iş fırsatı: Kamuda part-time dönemi başlıyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Üniversiteli gençlere iş fırsatı: Kamuda part-time dönemi başlıyor!

Ekonomi Haberleri

Öğrencilere vergisiz telefon imkanının ardından gençlere yönelik yeni dönemde destekler giderek artıyor. Kamuda 2 milyon gence parti time iş fırsatı sunan düzenleme hayata geçiyor. İşte üniversiteli gençlere yönelik yeni iş fırsatı...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından başlayan yeni dönemde gençlere yönelik adımlar atılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde verdiği talimatla gençlere yönelik vergisiz telefon imkanı çok yakında başlıyor. Gençlere yönelik bir müjde de kamuda iş imkanı olacak. Kamuda 2 milyon gence part-time çalışmayı içeren yeni düzenleme geliyor. 

KAMUDA PART-TİME DÖNEM

Part-time (kısmi süreli) çalışma yöntemi başta gençler olmak üzere Türkiye'de milyonlarca kişiye iş fırsatı sunuyor. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre;2 milyondan fazla kişiyi kapsayacak part-time çalışmaya ilişkin yen, düzenlemeler yapılacağı öğrenildi. Buna göre yeni sistemde sosyal haklar iyileştirilecek, kamuda ve özel sektörde iş bulma olanağı artacak.

GENÇLERE İSTİHDAM OLANAĞI

Part-time çalışmada milyonlarca vatandaşın sosyal güvenlik, haftalık izin, kıdem tazminatı gibi haklarına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda üniversiteli gençlerin istihdamını kolaylaştıracak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de içeren adımlar devreye girecek. Uzaktan çalışma mevzuatı yeni iş modellerine uyum sağlayacak şekilde revize edilecek.

İşgücü piyasası güvenceli esneklik temelinde bir sistem çerçevesinde tasarlanacak. Kısmi süreli çalışmada hafta tatili, yıllık ücretli izni hak etme süresi ve kıdem tazminatına hak kazanma sürelerinin İş Kanunu'nda açıkça belirtilmesine yönelik düzenleme yapılacak.

KAMUDA VE ÖZEL SEKTÖRDE İŞ İMKANI

Part time çalışanlar eksik günlerini isteğe bağlı olarak öderken, hem kamu hem de özel sektörde projelerde iş bulmaları sağlanacak. Kamuda esnek çalışma yöntemleri uygulanırken, mali, sosyal hak, yardımlar gibi özlük haklar ise saklı kalacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...