Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

VİOP'ta endeks kontratı güne nasıl başladı?

VİOP'ta endeks kontratı güne nasıl başladı?
Başlık ResmiVIOP'ta endeks kontrati güne nasil basladi?

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yaklaşık yüzde 0,70 yükselişle başladı.

Kaydet
|
Açılışta en yüksek 99.875 puanı gören endeks kontratı, şu dakikalarda önceki kapanışın 700 puan üzerinde 99.800 seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, dün en düşük 98.175 puana geriledikten sonra gün boyu pozitif seyir izlemiş ve yüzde 0,69 artışla 99.100 puandan kapanmıştı.


Analistler, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin dün yaptığı açıklamaların ardından küresel risk iştahının arttığını belirterek, pozitif görünümün bugün de sürebileceğini tahmin ediyor. Endeks kontratında 100.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydeden analistler, muhtemel düşüşlerde ise 99.200 ve 98.500 seviyelerinin destek konumuna gelebileceğini ifade ediyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.