Yabancı yatların harcına yüzde 50 zam

- Güncelleme:
Yabancı yatların harcına yüzde 50 zam

Ekonomi Haberleri

Turizm sezonu tüm hızıyla devam ederken, turizm gelirlerini artıracak önemli bir adım atıldı. Ülke turizmine ve tanıtımına katkı sağlayan ve boyları 39 metrenin üzerinde olan yabancı bayraklı ticari yatların, Türk kara sularında faaliyet göstermeleri için geçerli olan tarife güncellendi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - 2023 yılı maktu harç tutarlarının yüzde 50 oranında artırılmasının ardından, Türk kara sularında turizm amaçlı faaliyet göstermek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığından bu yıl için izin talep eden yabancı bayraklı ticari yat işletmelerinden tahsil edilecek sosyal ve teknik altyapı hizmetlerindeki katkı payı da yüzde 50 oranında artırıldı. Bu çerçevede, boyları 39 metreden 60 metreye kadar olan yatlardan 787 bin 500 lira, 60 metreden 80 metreye kadar olan yatlardan 1 milyon 125 bin lira, 80 metrenin üstünde olan yatlardan 2 milyon 250 bin lira katkı payı tahsil edilecek. Kısa süreli izin taleplerinde ise farklı bir uygulamaya gidildi. 10 günü geçmeyen taleplerde 30 gün için belirlenen miktarların yarısının, 10 günü geçen taleplerde 30 gün için belirlenen miktarların tamamının tahsil edilmesi kararlaştırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...