Yapılandırmada yeni fırsat: İki bin liranın altındaki trafik cezaları siliniyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yapılandırmada yeni fırsat: İki bin liranın altındaki trafik cezaları siliniyor

Ekonomi Haberleri

Yapılandırma ile cezasını peşin ödeyenlere anapara ve enflasyon farkı indirimi yapılacak. 31 Aralık 2022 öncesine ait 2 bin TL altındaki cezalar tahsil edilmeyecek.

Trafik cezalarında yapılandırma fırsatı başlıyor. Yapılandırılan trafik cezalarında peşin ödemeyi tercih edenlere hem ana parada hem enflasyon farkında indirim yapılacak. 4 bin 538 TL’lik borç bin 871 liraya inecek.

31 Mayıs’a kadar yapılandırmaya başvuranların borcundaki gecikme faizi silinip bunun yerine Yİ-ÜFE hesaplanacak. Peşin ödemeyi seçenler Yİ-ÜFE tutarının da yüzde 90’ını ödemeyecek. 48 aya varan taksit imkânından faydalanılması hâlinde ise ana para ve Yİ-ÜFE’den oluşan borca belirlenen katsayı eklenecek.

İKİNCİ BİR İNDİRİM İMKANI DAHA

Kanun, trafik cezaları da dâhil idari para cezalarında peşin ödemelerde ikinci bir indirim imkânı daha sunuyor. Eğer borç 30 Haziran’a kadar peşin ödenirse, para cezasının aslından da yüzde 25 indirim yapılıyor. Ayrıca bu yapılandırma düzenlemesinde öncekilerden farklı bir imkân da sağlandı. Vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022’den önce olduğu hâlde 1 Ocak itibarıyla ödenmemiş ve bütün tahsil daireleri itibarıyla asli ve ferî toplamı 2 bin lira ve altında bulunanların tahsilinden vazgeçilecek. Bunun için başvuru gerekmeyecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...