İnşaat malzemelerinden 33,7 milyar dolarlık ihracat

- Güncelleme:
İnşaat malzemelerinden 33,7 milyar dolarlık ihracat

EMLAK Haberleri

İnşaat malzemeleri sanayii geçen yıl 33,7 milyar dolar değerinde 57,6 milyon ton ihracat gerçekleştirdi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yakalanan başarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 2022 yılında 33,74 milyar dolar, 57,65 milyon ton ihracat gerçekleştirdik. 2022 yılında sektör olarak tüm zamanların ihracat rekorunu kırdık. Yıllık ihracat değer olarak 2021 yılına göre yüzde 9,5 arttı. Ortalama ihracat birim fiyatı da 2021’e göre yüzde 23 artarak 0,59 dolar/kg olarak gerçekleşti. Türkiye inşaat malzemeleri sanayii, gösterdiği gelişimle ülkemiz adına gururlanmamızı sağlıyor. Ürünlerimizin fiyat ve kalite performansı, güvenilirlik ve rekabet gücümüzü artırırken, aynı zamanda pazar payı ve pozitif algının da artmasına imkân tanıyor.

YENİ REKOR GELEBİLİR

Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayiinde alt sektörlerin ihracat performansının 2022 yılı genelinde büyüme yönlü olduğuna dikkat çekerek, 2022 yılı genelinde sekiz alt ürün grubunun tamamında ortalama ihracat birim fiyatlarının 2021 yılına göre yükseliş gösterdiğini aktardı. Küçükoğlu 2023 yılında da sektörün başarılı bir grafik çizdiğini belirterek sene sonuna doğru inşaat malzemesi ihracatında yeni rekorlar kırılabileceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...