Bayraktar Bakü'de: 500 kadar TEKNOFEST şampiyonları ile konferansa katılmaya geldik

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bayraktar Bakü'de: 500 kadar TEKNOFEST şampiyonları ile konferansa katılmaya geldik

FUTBOL Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Bakü'de katıldığı 74. Uluslararası Uzay Kongresi’nin ardından konuştu. Bayraktar'ın "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında TEKNOFEST finalini İzmir'de yapıp, ayağımızın tozuyla 500 kadar teknoloji şampiyonu genç kardeşimizle, TEKNOFEST şampiyonları ile kongreye, konferansa katılmaya geldik" sözleri dikkat çekti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Bakü'de katıldığı 74. Uluslararası Uzay Kongresi’nin ardından yaptığı açıklamada, “TEKNOFEST finalini İzmir'de yapıp, ayağımızın tozuyla 500 kadar teknoloji şampiyonu genç kardeşimizle, TEKNOFEST şampiyonları ile kongreye konferansa katılmaya geldi” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü 50 yılın ardından Uluslararası Uzay Kongresi’ne yeniden ev sahipliği yapıyor. 

“TEKNOFEST ŞAMPİYONLARI İLE GELDİK”

Uluslararası Uzay Kongresi’nin 50 yıl aradan sonra tekrar Bakü’de düzenlendiğini ifade eden TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında TEKNOFEST finalini İzmir'de yapıp, ayağımızın tozuyla 500 kadar teknoloji şampiyonu genç kardeşimizle, TEKNOFEST şampiyonları ile kongreye, konferansa katılmaya geldik. Burada kırmızı montu, birçok kardeşimizi görüyorsunuz. İnşallah bu konferans Türkiye'de düzenlenir. Burada adeta ikinci vatanımızda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Tek yürek olarak çarpıyor kalplerimiz ama bunu somut örnekleriyle pekiştirmek gerekiyor. Teknoloji çok önemli bir işbirliği alanı" diyen Bayraktar, "hatta stratejik teknoloji alanları çeşitlenmesi. Ben milletimizin bekası için hassaten önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“ÇOK BÜYÜK BİR EKİPLE KATILIYORUZ"

74. Uluslararası Uzay Kongresi vesilesiyle Bakü’de bulunduklarını belirten Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, “Yani sadece uzay ajansları değil aynı zamanda şirketler, büyük şirketler uzay sektöründe çalışan akademiye geliyor, üniversiteler geliyor. Uzayla ilgili kim varsa burada toplanıyor, bütün dünya. Bugün de buraya 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı gelmiş ve hakikaten çok faydalı, çok güzel toplantılar yapıyoruz. Türkiye olarak biz çok büyük bir ekiple katılıyoruz" dedi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti

"Türkiye Uzay Ajansı'nın malum hazırlamış olduğu Milli Uzay programımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Astronotumuz 2-3 ay içerisinde uzaya ulaşmış olacak. Aya gidecek, çalışmalar yapacak. Ay programımız devam ediyor. Diğer programımız devam ediyor. Ama bir de unutmadan burada önemli bir konu daha var. Türk Devletleri teşkilatının bir toplantısında burada yapacağız Perşembe günü. Hazır Azerbaycan'dayken Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan bu toplantımızda gerçekleştireceğiz ve uzayda biz de varız demek için gayret ettik, devam ediyoruz..."

6 EKİM'DE NETLEŞECEK

Uluslararası Uzay Kongresi’ni 2026’da kendi ülkelerinde yapmak üzere Türkiye ve Polonya’nın adaylığı Bakü’de gerçekleştirilen kongrede ele alınacak. Türkiye ve Polonya’nın adaylığını sunduğu Uluslararası Uzay Kongresi’nib 2026’da hangi ülkeden yapılacağı ise 6 Ekim'de belli olacak.

Düzenleyen:  - FUTBOL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...