68 gün önce batan Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatından hala haber yok

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
68 gün önce batan Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatından hala haber yok

Güncel Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtına sonucu batan Kafkametler gemisinin kayıp yedi mürettabatı 68 gündür bulunamıyor. Gemide 5 kişi ise yaşamını yitirmişti. Aynı gün batan Kamerun Bayraklı başka bir geminin ise söküm çalışmaları kıyıda devam ediyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da çıkan fırtına Kafkametler adlı yük gemisinin ortadan ikiye bölünmesine neden olmuştu. 12 mürettabatlı Türk bayraklı geminin beş mürettebatının cansız bedenine ulaşıldı.

Kayıp 7 mürettebatı arama çalışmaları 68 gündür devam ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer arama kurtarma ekipleri denizden ve karadan arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda enkaz kaldırma şirketi batan Kafkametler Gemisi ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Aynı gün fırtına nedeniyle ortadan ikiye bölünerek karaya sürüklenen Kamerun Bayraklı Pallada Gemisi'nin söküm çalışmaları da kıyıda devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi, 19 Kasım'da Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan beşinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...