Batan gemide hayatını kaybetti... Acı detay 20 yıl önceye götürdü!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Batan gemide hayatını kaybetti... Acı detay 20 yıl önceye götürdü!

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zonguldak açıklarında fırtına nedeniyle radardan çıkan ve ardından da battığı öğrenilen gemide aşçı olarak çalışan Metin Usta’nın cenazesine ulaşıldı. Yaşlı adamın 20 yıl önce de bir gemi kazası yaşadığı ortaya çıktı.

Karadeniz'den İzmir'e gitmek üzere yola çıkan Kafkametler adlı kuru yük gemisindeki 12 mürettebatla dün aniden iletişim kesilmişti.

Yük gemisinin fırtına ve sağanak nedeniyle mendireğe çarpıp battığı öğrenilince Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, jandarma, itfaiye ve dalgıçların da yer aldığı çok sayıda ekip bölgede çalışma başlatmıştı.

AŞÇININ CENAZESİ BULUNDU

Batan gemideki denizcileri arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Ereğli sahilinde 12 mürettebattan biri olduğu belirlenen 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldtı. Cesedin ise gemide aşçı olarak çalışan 62 yaşındaki Metin Usta’ya ait olduğu belirlendi. 

Batan gemide hayatını kaybetti... Acı detay 20 yıl önceye götürdü!

20 YIL ÖNCEKİ KAZADAN KURTULMUŞTU

Usta'nın acı haberi Giresun’daki yakınlarını yasa boğuldu.

Zonguldak’taki gemi kazasında hayatını kaybeden evli, 3 çocuk babası ve 1 torun sahibi Metin Usta’nın 20 yıl öncede bir gemi kazası geçirdiği ve o kazadan kurtulan iki kişiden biri olduğu ortaya çıktı.

TEK İSTEĞİ VARDI...

Hayatını aşçı olarak kazanan ve uzun yıllardır gemilerde çalıştığı öğrenilen Metin Usta'nın eniştesi, "Yaklaşık 20 yıl önce çalıştığı gemiye Çanakkale Boğazı'nda bir Rus gemisi çarpmıştı. Bu gemi kazasından kurtulan 2 kişi olmuş, birisi Metin'di. Ancak bu defa bizi çok üzdü. 1988 yılından beri gemilerde çalışıyordu ve emekli olmuştu. Buna rağmen yine de gemilerde çalışmaya gidiyordu. Tek isteği Görele’nin Sağlık köyündeki baba ocağına bir ev yapmaktı.” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...