Aralarında İstanbul'un da olduğu 21 ile sarı kodlu uyarı: Sağanak ve soğuk hava geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aralarında İstanbul'un da olduğu 21 ile sarı kodlu uyarı: Sağanak ve soğuk hava geliyor

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun batı kesimlerinin bulutlu, Marmara'nın batısının ise sağanak yağışa teslim olacağını duyurdu. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusuna çığ tehlikesi uyarısı yapan kurum Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege içinse kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Yurt genelinde yağmur  salı gününden itibaren etkili olacak. Öte yandan MGM aralarında İstanbul'un da olduğu 21 ile sarı kodlu uyarı verdi. 

Yurt genelinde etkili olan sıcak hava sona eriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna göre bugün yurdun batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Marmara'nın batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar salı günü yurdun batısından giriş yapacak, çarşamba günü ise yurt genelinde etkisini gösterecek. 

HAVA SICAKLIĞI

Bugün için önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege’de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER

Ağrı, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Muş, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır. 

 

 

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...